V86®: Kaxig norrman hade fog för optimismen

| 2024-03-21 10:00

- Vi kommer att vinna oavsett. Norske tränaren Henry Rorgemoen var kaxig inför Kong du Dalms start på V86®. Och han hade täckning.

Kong du Dalm var anmäld utan skor på hovarna men före start valde Henry Rorgemoen att ändra till skor runt om. Och det var efter det som han bjöd på ingressens kaxiga citat. Kort senare visade det sig att han hade rätt, om än med liten marginal. I händerna på Björn Steine fick Kong du Dalm överta ledningen av katapultstartande Ferrara på den första bortre långsidan och i utgång av slutkurvan såg ledaren ut att lämna motståndet. Men den sista biten slog han av på takten i sin ensamhet samtidigt som Ferrara kom med en vass slutstöt på open stretch och när mållinjen skars var det bara en nos som avgjorde till Kong du Dalms fördel.
- Skönt! Han gör en fin insats igen. Det gick ganska långsamt första rundan men sista 800 gick det väldigt fort och han var nära att fela ut på sista bortre långsidan när han tappade en knäkappa. Men han lyckades reda ut det, sa Björn Steine.

Fin årsdebut av Önas Prince
En annan av kvällens höjdpunkter på Åbytravet var Önas Princes årsdebut. Elittravaren startade från spår tre bakom bilen i ett lopp utanför V86 och tillsammans med sin tränare Per Nordström stack han omgående till ledningen. Efter 1.08,3 första 500 meterna fick han trava mellanvarvet i beskedligt tempo innan han rev av det sista halvvarvet på 1.07,8 och skar mållinjen på 1.12,0 över 2 140 meter.
- Det känns underbart skönt! Jag är fullständigt nöjd med hästen, sa Per Nordström.
Omgången delades mellan Åby och Solvalla och på huvudstadsbanan visade en annan Önas-häst upp sig. Önas Rose kördes till ledningen med 1 500 meter till mål och därifrån höll hon undan till säker seger med en längd.
- Hon blir bara finare och finare. Hela hennes karriär har bara varit bekymmer och det har tagit sin tid, men det känns som att det finns väldigt mycket resurser i henne, sa hästens tränare och kusk Oskar Kylin Blom.

Dubbeljackpot nästa onsdag
Ulf Stenströmer-tränade Kipketer Mearas visade sig vara en befogad favorit då han med Peter Zadel i vagnen gjorde en imponerande prestation och vann säkert efter en slutrunda i tredjespår.
- Det var ett bra lopp åt honom och han fick stånka på lite. I slutsvängen tänkte jag att han inte borde se så stark ut som han gjorde. Det här var riktigt bra för framtiden, sa Ulf Stenströmer.
Övriga avdelningar på Åby vanns av Hanna Lähdekorpis Con Padre, Adrian Kolgjinis Made for Metalimo och Rick Ebbinge-tränade Jo Black (Malte Handfast). På Solvalla gick övriga segrar inom V86 till Daniel Wäjerstens Mellby Kaliber och Jörgen S Erikssons Frazze. Alla rätt på V86 delade ut blygsamma 264 kronor och då potterna för sju och sex rätt frös inne väntar en dubbeljackpot nästa onsdag.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »