Joviality klar för Elitloppet

| 2024-03-25 10:09

Årets häst 2023 Joviality är klar för Elitloppet. Sabine Kagebrants stjärna är den tredje hästen att få en rosa biljett. - Som Solvalla-tränare är det en dröm som går i uppfyllelse, säger Sabine Kagebrant.

Under lördagen var det dags för den tredje inbjudan till årets upplaga av Elitloppet. I programmet V75 Direkt avslöjade Solvallas sportchef Anders Malmrot att det svenska superstoet Joviality är klar för miljonloppet på Solvalla sista söndagen i maj.
Joviality inledde karriären på andra sidan Atlanten och var en stjärna både som två- och treåring. Hon slutade tvåa i Hambletonian 2022 och tog 20 segrar på 28 starter i Marcus Melanders regi och sprang in nästan två miljoner dollar innan hon skeppades över till Sverige och gick i träning till Sabine Kagebrant.
Joviality visade direkt att hon inte hade några som helst problem med att acklimatisera sig i sitt nya hemland och vann Drottning Silvias Pokal i maj månad. Hon fortsatte att rada upp det ena topploppet efter det andra och i september vann hon Svenskt Travderby och sprang in drygt 6,3 miljoner kronor.
I år har Joviality testat de franska vintermeetinget och ännu en gång visat att hon är en av världens bästa hästar med en andraplats i Prix de Croix och tredjeplatsen i Prix d'Amerique.
- Som Solvalla-tränare är det en dröm som går i uppfyllelse. Elitloppet har alltid varit årets största händelse för mig och nu har jag en häst som tävlar på den nivån, vilket känns helt fantastiskt, säger Sabine Kagebrant.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige).

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »