Inför V75® (drömjackpot): En sportens man med miljonvinkar inför söndagen

| 2024-03-26 10:11

En påskdag på travet med äggletande för barnen och en omgång V75® som kan komma att gå till historien. Inför söndagens drömjackpot på Rommetravet – med minst 100 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt – får en sportens man i Dalarna komma med tipsvinkar. – Det blir en rejäl omsättning på söndag och "påskbanken" tror jag kommer i ett av kallblodsloppen, säger Hans Åkerman, Dalatravets sportsekretariat.

Årets Spring Race med V75® utmynnar än en gång i en gigantisk jackpot på Rommetravet i Borlänge.
Ifjol blev dalabanan snuvad på festligheterna då ett smittutbrott av kvarka ställde till det och tävlingarna flyttades till Solvalla.
Den här påsken är allt som vanligt igen med Romme som värdbana på söndagen.
En påskdag då utdelningsrekordet från februari 2010 på Axevalla med 67 miljoner kronor på V75 ligger i farozonen.
Enligt ATG:s beräkningar i början av veckan kommer det att ligga minst 100 miljoner i sjurättspotten på påskdagen och signalordet ”drömjackpot” plockas fram igen.
Hans Åkerman jobbar på sportsekretariatet på Dalatravet. I kallblodsloppet för den högsta klassen (V75-4) kommer dagens sportsliga höjdare enligt Åkerman.
Nestor Gunnar Melander har beslutat sig för att ge 23-årige Magnus A Djuse chansen bakom kallblodsstjärnan 10 Månlykke A.M.
– Eftersom jag kommer från sporten är det oerhört kittlande med Magnus i sulkyn bakom Månlykke för första gången. Magnus kan få fart på det mesta och nu debuterar han bakom en riktig topphäst som inte alls hade något av sina bättre år förra året. Det är lite kittande att se hur han har övervintrat. Känslan är att han vinner det här, säger Hans Åkerman.
Den tioårige kallblodskungen fanns inte med i den riktiga toppen under fjolåret och blev lite ifrågasatt. Ska Magnus A Djuse vara den tändande gnistan eller kommer hästen att sakna Gunnar Melander bakom sig på söndag.
Kittlande att spekulera menar Åkerman.
– Jag skulle välja att luta mig mot det här ekipaget om jag var spelare. Det är inte fullt fält heller så han borde komma ganska bra till från tillägget. En bra påskbank, säger han.

Kanske spela ”safe”?
100 miljoner kronor ligger alltså som en eftertraktad jackpott när V75 körs på Romme på påskdagen.
Minst.
För även i år blir det fyra omgångar V75 på lika många dagar, med start på skärtorsdagen 28 mars i Gävle, följt av långfredag på Färjestad och påskafton på Klosterskogen.
En eventuell jackpot under någon av dessa tävlingarna på V75 läggs på söndagens V75-hög.
– Hur man ska tänka och spela på Romme beror lite på vad man är ute efter. Med en sådan här omgång med hög omsättning blir det mycket mer betalt om du får sju rätt jämfört med en vanlig omgång oavsett utdelning, säger Åkerman på Rommetravet.

Käpphästhoppning och full restaurang
V75 drar igång ordinarie tid klockan 16.20 på söndag. Under förmiddagen körs fyra lopp och dalabanan hoppas givetvis på fint väder.
– Det ska kanske snöa i veckan men tittar man på prognosen framåt söndag ser det ut att kunna bli tio grader varmt. Jag tror att det blir en trevlig dag på Romme. Vi kör all in för barnen, vi letar ägg, har godisregn, påskkärringar, käpphästhoppning med mera. Restaurangen är full och de andra ställena på banan ser också ut att bli välfyllda. Så det känns som den bästa dagen på länge här, säger han.
Åkerman köper att det mesta medialt handlar om jättejackpoten inför Rommes största dag för året.
– Kommer du rätt på det med spelet kan du bli rik på söndag. Rommetravet är speciellt också med vårt långa upplopp och blandningen hästar både uppifrån och nerifrån i landet. Grabbarna här får alltid till en bra bana också så det borde bli fina förutsättningar, säger han.

Åkermans alternativspik: 5 Icon Mearas (V75-7)
Kommentar: ”I min värld ska det mycket till för att Jörgen Westholm ska förlora med Icon Mearas i bronsloppet. Redéns 12 In Love Mearas är kanske bästa hästen men den fick ett dåligt spår. Tittar man på Solvalla i lördags och de snabba tiderna hästarna sprang där ger det bilden av att det bli börjar bli svårt att vinna bakifrån. Det ska bli roligt att höra närmare start vad Jörgen säger om den här topphästen”.
Åkerman om hemmahästar med bäst chans.
Kommentar:
”Våra aktiva här i Dalarna har haft en bra vinter och några hästar kommer med väldigt fina rader. 2 Spader (V75-1) har gått jättebra i år med fyra segrar och en andraplats på fem starter. Hans R Strömbergs häst är väldigt intressant även om den möter tuffa hästar. Det är bra läge, det är Magnus Djuse upp nu. Spader möter Ulf Stenströmers 5 Great Time Trot och Björn Goops 6 Joint Chief som förmodligen drar på sig allt spel men jag skulle inte lämna den här utanför. Emma-Sara Sjöbergs 8 Red Hot Roadster gör det fantastiskt bra och plockas med i silver (V75-3) som en hemmalagshäst i konkurrens med bland andra 11 Ready Tonight som fick ett dåligt läge”.
Åkerman om kallblodsloppet (V75-2) för hästar med 625 000 intjänade.
Kommentar:
 ”15 hästar och många lär ta många på kupongen. Jag tycker att 9 Svarte Petter är en bra utgångshäst tillsammans med 12 Grude Trygve. En duo som på förhand ser ut att vara huvudet högre än de andra. Läge för att chansa med endast denna duo på kupongen?”.
Mikael Wikner, Kanal 75

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »