Inför V75® (drömjackpot): ”Två deubutanter på V75® och två segerchanser”

| 2024-03-27 08:56

Storlopp, stjärnglans och drömjackpot. Årets Spring Race dukar upp för en succé. När strålkastarljuset riktas mot Romme mönstrar Hans R Strömberg två debutanter på V75®. - Man ska räkna med båda.

Spring Race 2024 avslutas med blickarna riktade mot Romme. Det vankas drömjackpot med minst 100 miljoner kronor i sjurättspotten. 
Rättviktränaren Hans R Strömberg kommer till Rommetravet med två anmälda hästar och en toppad stallform.
En form som har överraskat både tränare och skötare.
När fenomenet On Track Piraten närmade sig pensionen blev det svårare för Strömberg att hålla siffrorna uppe. I fjol gjorde stallet 161 starter varav sex resulterade i seger. 
I år har hästarna presterat på topp och redan travat hem elva segrar.
- Året har varit överraskande bra. Hästarna är samma som föregående år och det är inte superstammade, men de har tänt till och levererat. Allt har fallit på plats och man får vara tacksam för att vi har lyckats.
- När “Piraten” försvann blev det tomt. Det är svårt att ersätta en sådan häst, men det är skoj att vi har hästar som presterar bra i år.
En succéstart på året - vad har du för framtidsförhoppningar?
- Vi tar ett år i taget. Vi får se om Martina är sugen på att ta över stallet någon gång, jag måste börja tänka på det. Vi kikar på några nya hästar som vi eventuellt ska plocka in. Sen får vi hoppas att formen håller i sig, det kan bli tuffare nu när loppen också blir lite tuffare. 

“Toppform på båda”
I söndagens första avdelning gör 2 Spader sin första start i V75®. Den femårige valacken har fyra segrar på de fem senaste loppen. Senast fick han tidigt ledningen från startspår 5 och vann med några längder till godo. På söndag körs han av Mattias A Djuse.
- Hästen har gjort det fantastiskt bra både i träning och i tävling. Vi plockade av skorna senast och nu är det ännu bättre, säger Hans R Strömberg. 
- Han har inte startat så mycket i volt, men jag hoppas att han grejar det. Senast hade han springspår, nu är det lite annorlunda.
Första starten på V75 - hur tror du han står sig?
- Med den formen han har så tror jag han står sig bra. Jag hoppas att han går iväg i starten så att han är med i matchen direkt, då tror han är med och strider om segern. Han tävlar mot tuffare hästar nu än vad han har gjort tidigare men jag kan inte se något annat än att han har en chans.
Den andra debutanten på V75 hittar vi i den femte avdelningen. 12 Dostojevskij inledde året med två raka segrar. I samtliga av de tre senaste loppen har han slutat på en tredjeplats. 
- Nu har han suttit fast två gånger på raken, men kuskarna har varit jättenöjda med honom. Han har gått jättebra i vinter. Han har ett svårt läge på söndag och det kommer att bli tufft för honom, men jag hoppas att han får det att stämma. 
Hur ser det ut med utrustningen?
- Vi kör på samma som senast. Skor runt om och öppet huvudlag. 
Dostojevski tog sin första seger på Romme - är det en passande bana?
- Känslan är att banan passar honom bra, det är ett långt upplopp.
Vilken av dina två hästar tror du lite extra på?
Båda hästarna visar bra form, men jag kommer dit med lite mer förhoppningar på Spader, han har ett bättre utgångsläge, säger Hans R Strömberg.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »