Inför V86® (dubbeljackpot): Det våras för Oscarsson

| 2024-03-27 09:08

Mamma och pappa och flyttat till USA. Nu står Kevin Oscarsson på egna ben med 45 hästar på träningslistan. Något han verkar trivas med. - Nu tycker jag att jag har hittat rätt. Hästarna känns starkare och det ser spännande ut framöver, säger 29-åringen som har två deltagare inom onsdagens dubbeljackpot på V86®.

Pappa Jim är proffstränare och mamma Susanne var under många år en av landets vassaste lärlingar i sulkyn.
Kevin Oscarsson fick travsporten med modersmjölken och har även hunnit med några framgångsrika år i USA där familjen tränade upp elitloppsvinnaren Nuncio och tog hem världens största tvååringslopp Peter Haugton Memorial med Aperfectyankee.
Men när mor och far bestämde sig för att gräva nytt guld i USA blev Kevin kvar på hemmaplan och fick därmed fullt ansvar för rörelsen på anrika Blädingeås – träningscampen där fenomenet Mack Lobell regerade i början av 1990-talet.
- Det är klart att jag saknar mamma och pappa, men jag tycker att det är väldigt kul att de vågade göra den här satsningen. Vi pratar i telefon nästan varje dag och man hör hur bra de trivs. De har sju hästar och ska vara kvar i Florida en månad till innan de flyttar upp till New Jersey för tävlingssäsongen. Pappa har alltid brunnit för att träna fram unghästar och med den energi och entusiasm som han har nu tror att det kommer en ny stjärna snart igen, berättar Kevin Oscarsson som fick ta över återstoden av pappas stall och därmed har 45 hästar på sin träningslista.
- Det fungerar väldigt bra för dagen. Jag har fem anställda och alla har hittat sina roller, vet vad de ska göra och kan ta eget ansvar. Organisationen fungerar perfekt och allt rullar på för dagen.
Har du ändrat träningen något sedan du fick allt ansvar själv?
- Det är min tredje säsong som tränare och jag har ändrat lite eftersom. Vi hade en dipp som vi aldrig riktigt förstod vad det berodde på, men den här vintern har jag lagt om upplägget. Vi har alltid kört mycket tryckvagn för att bygga styrka, men istället för att köra två tunga pass i veckan så kör vi ett med fler intervaller och ett som är mer som ett gymnastikpass. Jag tycker att det har fallit väldigt väl ut. Hästarna känns mycket starkare inför den här säsongen så det ska verkligen bli spännande, säger Oscarsson som åker till Solvalla med fyra hästar varav två startar inom V86® – där det vankas dubbeljackpot och ATG spår 19 miljoner till en ensam vinnare.

”Tror att det ska ge honom en kick”
Det här berättar Kevin Oscarsson om sina hästar:
10 Roger More (V86-2) har alltid haft kapaciteten och nu har vi kommit in i en fin period där han blivit i bättre och bättre form för varje start. Han fortsätter att se jättefin ut hemma och tog resan till och från Solvalla väldigt bra. Spår 10 är inte optimalt, men jag vill ge honom ett lopp i ryggar och har inga planer på att köra framåt tidigt. Vi kommer att ta av skorna runt om för första gången och jag är väldigt spänd på det. Han har tävlat med varierande balans, järnskor, aluminiumskor och i de senaste starterna flappskor, men det är en fin travare som borde fungera perfekt barfota. Jag tror att det ska ge honom en kick och har goda förhoppningar. Han är den bättre chansen av mina två och värd ett streck. Vi ändrar inget förutom skorycket.
2 Super Frasse (V86-8) var bättre än förväntat i comebacken. Han fick jobba hårt utvändigt om ledaren och det var absolut inte den sortens lopp jag ville ge honom. Jag hade inte kört något vässande jobb inför det och han var rund om magen så det var verkligen en fin prestation med tanke på det. Nu är han flera kilo lättare, känns spänstigare i kroppen och ska ha gått framåt rejält. Men det här är ett led i matchningen mot större uppgifter och kort distans är ett minus eftersom han inte är startsnabb. Därför låter jag skorna sitta på och sparar det till den riktiga toppformen sitter där. Däremot kommer han att tävla med rycktussar för första gången, vi testade det i måndagsjobbet och det gav fin effekt. Känslan är att hästen kommer att göra ett bra lopp, men att det ska räcka till seger över den här distansen är långsökt. Vi hoppas på överpace och att vi kan ta många till slut.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »