Inför V75® (lördag): Four Guys Dream på segerjakt i Norge

| 2024-03-28 16:04

Lätt seger i Gulddivisionen senast. Nu bryter Four Guys Dream ny mark. Påskaftonen spenderas i Norge i jakten på titeln i Klosterskogen Grand Prix.

V75® SpringRace förgyller hela påskhelgen och på lördag tar norska Klosterskogen över stafettpinnen.
Till banan i Telemark utanför staden Skien, sänder Halmstadstränaren Håkan K Persson sitt flaggskepp 9 Four Guys Dream (V75-6) för att tävla i påskaftonens höjdpunkt Klosterskogen Grand Prix.
Four Guys Dream kommer från en enkel spetsseger i Gulddivisionen på hemmaplan i början av mars.
– Den segern togs väl oväntat lätt egentligen, men så är det ibland, de tuffaste konkurrenterna galopperade ju och loppet utvecklade sig bra för oss, berättar tränaren Håkan K Persson som fortsätter om sin stjärnas dagsstatus:
– Han blev lite behandlad efter segern i Halmstad, hästen hade lite problem med framkotorna och blev lite rullig till slut. Men han känns fin nu och det blev ju inte så jättelångt mellan starten heller.
Var det också därför som ni stod över Gulddivisionens final förra helgen?
– Ja, det blev väldigt tufft motstånd i det loppet dessutom och så behövde han ju den här behandlingen, det blev någon vecka för tidigt, så vi har siktat mot det här loppet i stället.

Snäva kurvor – inga problem
Klosterskogen är Norges äldsta bana med lite över hundra år på nacken.
Något speciella förhållanden råder emellertid. Banan mäter blott 800 meter, vilket skapar lite snävare kurvor, men upploppet är ”normallånga” 220 meter samt utrustat med ett open stretch-spår.
För Four Guys Dream blir det första besöket på banan – men inte för Håkan.
– Jag var där en gång för trettio år sedan, när jag jobbade som lärling hos Roger Grundin. Så jag hoppas att det är samma bana som det var den gången..., säger han och tillägger:
– I vilket fall så, alla hästar som jag anmält är sådana så att de inte ska ha några problem med kurvorna, så det är inget som oroar.
Så vi måste tro på vinstchans igen för Four Guys Dream?
– Han har ju en väldigt bra kurvteknik, däremot är väl bakspåret lite negativt för oss, vi blir lite mer utelämnade därifrån förstås. Hade han haft ett bra framspår så hade jag nog trott på en väldigt bra chans, men det är klart att jag alltid tror på chans med den här hästen, han gör alltid bra lopp även om han möter bra motstånd.
Funderat något på den fortsatta matchningen?
– Jag har ingen riktig plan med honom faktiskt, utan det är mer att han får starta på med jämna mellanrum så får vi se vad det kan bli, säger tränaren som också meddelar att det, liksom senast, blir optimal utrustning med barfota runt om och jänkarvagn.
Du tar med dig 4 J.S. Camaro (V75-5) till Klosterskogen också. Vad kan du säga om honom?
– Det är en häst som jag gillar, han gör det bra även om jag förväntar mig lite mer från honom kanske. Han blev lite ofräsch efter senaste starten och fick ta en liten paus, men har tränat fint och brukar även gå bra direkt efter vila. Han borde passa bra på banan också för han är som bäst i kurvorna och det är nog mer en fördel för honom. Vi lättar honom lite i balansen fram nu och så blir det barfota bak. Hästen är snabb ut, sedan har jag ingen riktig koll på vad vi möter, men känslan är i alla fall bra med hästen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »