V86®: Lovande årsdebut av Eteria

| 2024-03-28 16:14

Eteria blir att räkna med i fyraårsloppen i år. Hon visade ingen ringrost när hon lekte hem årsdebuten. - Hon gick bra. Det är en fin tjej det här, sa tränaren Reijo Liljendahl.

Reijo Liljendahl har inte haft någon brådska med sina hästar och flera av dom gjorde årsdebut på onsdagskvällen. Det blev blandade framgångar, segern med Eteria värmde lite extra. Eteria inledde karriären med fyra segrar på fem starter innan hon fick problem med halsen. Efter operation och mycket träning visade hon ingen ringrost i årsdebuten och vann lätt efter ledning från start till mål för Ulf Ohlsson.
- Jag är alltid nöjd när dom vinner. Framförallt när hon har kommit tillbaka efter dom problemen vi hade i fjol. Jag är lättad faktiskt. Jag var lite spänd inför det här Man vet aldrig när dom har haft halsproblem hur dom kommer att bete sig, sa Reijo Liljendahl.

Bra betalt för åtta rätt.
Med 19 miljoner kronor extra i potten och flera överraskningar blev det bra betalt för åtta rätt när Solvalla och Jägersro delade på onsdagens omgång på V86. Åtta rätt betalar hela 2 642 921 kronor, sju rätt 10 047 kronor och fyra rätt 615 kronor.
Redan i den första avdelningen kom det en riktig smällkaramell. Storfavoriten Mateo di Quattro/Johan Untersteiner kom in på upploppet i flera längders ledningen, men slog på en tvärbroms. Beachcomber tillsammans med Joakim Lövgren snirklade sig loss på upploppet och spurtade vasst och hann fram precis på mållinjen.
- Det går bättre när man inte tror på det. Jag tycker inte att mina hästar har gått så jäkla bra i dag och hade ingen tro på Beachcomber. Jag kände hela tiden att det var stolpe ut och Johan hade ju redan rymt för oss. Lite osannolikt att vi hann fram sa Joakim Lövgren.
Åke Lindblom satte allt på ett kort med M.T.Tapdancer och körde sig till ledningen efter ett par hundra meter i V86-4. Väl i täten blev hon lite pigg och upploppet blev långt, men det blev det även för konkurrenterna och M.T.Tapdancer höll undan tämligen enkelt och omgångens andra skräll var ett faktum.
- Det är inte så mycket att välja på. Hon vill sticka iväg själv. Hon blir förbannad om man bråkar med henne. Hon får sköta sig själv det är det bästa, sa Åke Lindblom.

Kusktalang
Malte Handfast kör med stil och finess. Bakom Johan Svenssons Vicky Montoya lär han konkurrenterna dra på i ett alldeles för högt tempo samtidigt som han bara åkte i ryggar. När täten hade slutkört lyfte Handfast ut Vicky Montoya som avgjorde i ett nafs och vann överlägset.
- Hon vet vad hon ska göra och var mållinjen ligger. Det är en bra tävlingshäst. Planen var att ta det lite lugnt från start och låta dom andra köra det i halsen på oss för hon är mer stark, sa Malte Handfast.
De andra två avdelningarna på Jägersro vanns av No Time To Steel/Johan Untersteiner, Peak Of Glory/Per Nordström. På Solvalla vann Capiroska Font/Björn Goop och Joanne Leejs/Jörgen S Eriksson,. Alla vann efter ledningen hela vägen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »