V75®: Månlykke slog till direkt

| 2024-04-01 10:15

Förra året dröjde det till december innan första segern kom. I år slog kallblodsfantomen Månlykke A.M. till direkt i årsdebuten - och bidrog till att många spelare fick dela på historiens näst största pott på V75®. - Vilken individ! En otroligt cool häst, sa Magnus A Djuse, som körde publikfavoriten för första gången.

Det låg hisnande 122 miljoner kronor i sjurättspotten när V75® Spring Race avslutades med en drömjackpot på påskdagen. Romme stod värd för tävlingarna och i kallblodsdivisionen hade många spelare hängt upp sina miljondrömmar på Månlykke A.M. Därmed drogs det en och annan lättnadens suck när resultatet kungjordes. Vägen till vinnartribunen blev nämligen mycket dramatisk. Månlykke A.M. hamnade planenligt i kön från 20 meters tillägg och när upploppet nalkades var det långt fram till ledande andrahandsfavoriten Oppgårdsdrängen. Men den sistnämnde hade vissa problem med travet och när Månlykke A.M. kom med en rykande avslutning blev det för mycket för ledaren, som inte lyckades hålla ordning på benen i stridens hetta och galopperade som etta strax före mållinjen.- Jag hade torskfrossa, dels för att jag inte tog mig förbi innan mållinjen och dels för att Oppgårdsdrängen klarade linjen galoppmässigt. Men hästen gick jättebra och det var en bonus att vi fick vinna loppet också. Han gick otroligt snabbt sista 100 meterna, sa Magnus A Djuse.
Det var första gången som tränaren Gunnar Melander lånade ut sin häst till en annan kusk och det var nog både han och framför allt Magnus A Djuse glada för.
- Det var otroligt häftigt att få köra honom, vilken individ! En otroligt cool häst och trevlig bekantskap.Segerkusken bror Mats E Djuse var av förklarliga skäl inte lika nöjd efter loppet, men tog ändå målgaloppen medOppgårdsdrängen med ro.- Det var tråkigt men sådant är travet. Han höll på att fela 100 kvar också och jag chansade lite sista biten för att vara först i mål, och då blev det så här, sa Mats E Djuse, som i stället fick glädjas åt att vinna omgångens andra kallblodslopp med Jan-Olov Perssons favoritspelade Svarte Petter.

Triton vassast i silver
Gulddivisionen avgjordes utanför V75 och den vanns av storfavoriten Borups Victory. Silverdivisionen ingick däremot på kupongen och där bjöd Triton på uppvisning. Det kostade 1.09 de första 500 meterna för att ta hand om ledningen men det bekom honom inte. Nioåringen stod i en klass för sig och lämnade motståndet upploppet ner, väl understödd av Erik Adielsson.
- Jag är otroligt glad! Det är helt fantastisk att bara få vara med på V75 och att ha en häst som är med lite i snacket och att sedan få sätta pricken över i…det är fantastiskt att ha en sådan här häst, sa hästens tränare och ägare Mats Gunnarsson.Klass I bjöd på en härlig duell mellan Great Time Trot och Joint Chief och den sistnämnde drog det längsta strået över upploppet, trots att han inte kom till ledningen vilket många trodde på förhand. I stället fick han anfalla från tredje par utvändigt varvet från mål och via ett mäktigt slutvarv som första häst i tredjespår krigade han ner en likaledes tapper Great Time Trot.
- Han fick gå en tuff slutrunda och var riktigt duktig. Det var Great Time Trot också och det var en tuff duell, kommenterade Björn Goop.

 

Uppvisning av derbyhoppet
Omgångens största favorit, Timo Nurmos-tränade talangen Antognoni, stod i en klass för sig när han drog sönder fältet i klass II och vann på fina kilometertiden 1.12,7 över derbydistansen 2 640 meter med bilstart.
- Han var en av de bästa treåringarna i Sverige förra året men fick det inte att stämma till 100 procent. Nu är han jättefin och han kan absolut vara en derbyhäst, sa kusken Jorma Kontio.
Det dröjde ända till den sjätte avdelningen, diamantstoet, innan någon överraskning kom, och den stod treprocentaren R.K. Queen för.
- Hon är nio år gammal och har aldrig varit bättre. Det är en häftig häst det här! sa hästens tränare och kusk Paw Mahony.
I den avslutande bronsdivisionen triumferade Daniel Redén-tränade Illfindmywayhome tillsammans med Magnus A Djuse och därmed landade belöningen för sju rätt på V75 på 37 423 kronor. Sex rätt gav 97 kronor och då femrättspotten på 37,5 miljoner kronor frös inne väntar en ny jackpot när första deltävlingen i Paralympiatravet avgörs på Åby kommande lördag. Då kan en ensam vinnare med sju rätt håva in 65 miljoner kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »