GS75®: Night Brodde över fyra miljoner kronor

| 2024-04-02 09:52

1.10,4. En löpsugen Night Brodde såg läcker ut i karriärens 20:e seger – och passerade fyra miljoner kronor. - En drömhäst, kommenterade tränaren och kusken Conrad Lugauer.

Conrad Lugauer hade hittat en lämplig uppgift för Night Brodde på Halmstadtravet och nioåringen dominerade GS75-4 från start till mål i ledningen. Night Brodde gjorde loppet helt själv och såg helläcker ut på mycket fina 1.10,4 över sprinterdistans, autostart.
Förstapriset var 100 000 kronor och därmed passerade Night Brodde fyra miljoner kronor insprunget.
- Han kändes underbar, han var fantastiskt fin. Han kändes bra från första till sista steget. Jag hade det på känn och han har känts bra sista veckorna. Det är sådana här hästar man drömmer om. Vacker…en drömhäst, sa en bubblande glad och nöjd Conrad Lugauer.

Dubbel för Hanna Lähdekorpi
I övrigt handlade det mycket om hemmalaget (fyra tränarsegrar och sex kusksegrar) på GS75.
Hanna Lähdekorpi vann dubbelt och fick segerdefilera med både So Far Away Ås och Steady Victory.
I GS75-1 fick So Far Away Ås ett bra lopp och när luckan kom från rygg ledaren 300 meter från mål avgjorde han säkert när Hanna Lähdekorpi drog det norska huvudlaget.
Steady Victory gick utan skor för första gången i år och han var rejäl i GS75-3 när han avgjorde utvändigt om Flight To Paris genom slutsvängen och gick ifrån till seger över upploppet.
- Jag är jättenöjd såklart. Hästarna har gått bra egentligen sen tidigt i höstas, kommenterade Hanna Lähdekorpi dubbelsegern.

Siktar mot de största loppen
I GS75-5 årsdebuterade fyraårige talangen Boreas med en spetsseger och det var en årsdebut som gav mersmak tillsammans med sin tränare Gustav Johansson.
- Det var skönt, att han kunde vara så här bra direkt är jag nöjd med. Vi kommer sikta högt, på de största loppen, och närmast är det uttagningar till Kungapokalen om drygt två veckor, sa Gustav Johansson om hästen som i fjol var med i kriteriet.
I GS75-2 tog Johan Untersteiner över ledningen 1 500 meter från mål med Stensjös Pierh. Väl i spets hade favoriten full kontroll, även om Spirit Of Love försökte utmana genom slutsvängen, och gick undan till en mycket säker seger över upploppet.
I GS75-6 var det stenhårt i mål men målfotot visade att Global Commission och Jörgen Sjunnesson långt ut i banan fångade in ledaren Village Party i sista stegen. Vinnaren tränas av Claudia Eilenberger som inte gjorde resan från Berlin i onödan.
Stefan Persson avslutade GS75 med Emirre som avgjorde enkelt efter en resa i rygg ledaren och perfekt lucka i tid. Det var andra raka segern tillsammans och fyraåringen, som tränas på Axevalla av Thomas Pettersson, är obesegrad efter två starter i år.
- Han kan nog dyka upp på en lördag, sa Stefan Persson.
Sju rätt gav 2 188 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »