V86®: Mellby Jinx slog elitloppsvinnaren

| 2024-04-04 09:14

Kvällens förhandssnackis var comebackande elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet. Men han var chanslös att utmana om segern efter ett försiktigt upplägg. I stället var det Mellby Jinx som tog hem Nuncios lopp på Solvalla i imponerande stil.

Att Don Fanucci Zet skulle få ett vilsamt första lopp efter sitt över tio månader långa tävlingsuppehåll var närmast självklart. Därmed var frågan om han hade tillräcklig form för att utmana med sin blytunga avslutning. Det hade han inte som loppet blev kört. Men 2021 års vinnare av Elitloppet levererade en stark slutstöt och skar mållinjen som trea.
- Att han skulle slå Mellby Jinx från dödens i första starten på länge hade jag svårt att se så vi fick försöka göra på ett annat sätt. Men han var jättefin, precis lika fin som han någonsin kan vara. Sedan är han lite rund om magen och naturligtvis lite ringrostig, men han var som sagt jättefin, sa körande Örjan Kihlström om den Daniel Redén-tränade topptravaren.
Kanske kan loppets vinnare Mellby Jinx vara aktuell för årets upplaga av Elitloppet. Sexåringen stärkte i alla fall sina aktier när han tidigt tog hand om ledningen och sedan han fått dra ner på tempot en bit sprintade undan till överlägsen seger på kilometertiden 1.11,8 över 2 140 meter med bilstart, närmast följd av Milliondollarrhyme.
- Det var snabba första fem och snabba sista fem, så han var väldigt bra. Väldigt fin och trevlig häst att köra, kommenterade Björn Goop, som fått förtroendet i sulkyn av hästens tränare Daniel Wäjersten.

Favoritsegrar i Solvallaserien
Övriga avdelningar på Solvalla utgjordes av Solvallaserien och i loppet stängt vid 150 000 kronor intjänat hade Stefan Melanders Localizer inga som helst problem med att infria favoritspelarnas förväntningar från ledningen.
- Jag tyckte på förhand att jag hade bästa hästen men jag var lite orolig för hur snabba ett par av de andra var från start. Det visade sig att jag var orolig i onödan, sa kusken Rikard N Skoglund sedan han från innerspår haft ledningen från start till mål.
I Solvallaserien stängd vid 650 000 kronor blev det också favoritseger från ledningen när Ringo Adore med Ulf Ohlsson i vagnen höll undan med huvud och hals före Benchmark.
- Skönt att han höll undan, Tarzans häst kom onödigt nära, sa tränaren Ulf Stenströmer.
Mercedes Hall såg sedan till att favoritspelarna fick glädjas även efter Solvallaserien stängt vid 350 000 kronor, då hon på lätta hovar vann från ledningen med Magnus A Djuse i sulkyn.
- Hon fick bestämma lite mitt i loppet men gick undan på ett bra sätt och såg fin ut, sa tränare Mattias Djuse.

Jackpot – Berglunds nya stjärna
Solvalla delade på omgången med Bergsåker och i Sundsvall imponerade talangfulle Jackpot när han tillsammans med Mats E Djuse enkelt klädde av konkurrenterna över upploppet.- Han är otrolig att veta när det avgörs. Han sprang och sov där bak men det är häftigt med en häst som vet vad hans karriär går ut på. Det är lätt att ta till överord men det kanske man får göra ibland och jag sa till morfar tidigare i dag att jag tror att det här är min stjärna, sa hästens tränare Oskar Berglund.Dessförinnan hade Daniel Wäjersten bränt med storfavoriten Excusez Moi men segern gick ändå till stallet. Från andra par utvändigt spurtade H.C.’s Crazy Horse till enkel triumf.
- Nu är det mycket lycka! Det känns jättebra! Jag tycker att jag har kört många dåliga lopp på sistone så det är skönt att lyckas, sa kusken Lisa Gilljsam.
Det kördes även två kallblodslopp på Bergsåker och i det första utklassade favoritspelade Frivoll Gorm motståndet tillsammans med sin tränare Öystein Tjomsland.
- Det bekymrade mig inte särskilt mycket att han fick trava utvändigt om ledaren och han avgjorde också utan problem, sa Tjomsland.
Segern i det andra kallblodsloppet togs från ledningen av Jan-Olov Persson-tränade andrahandsfavoriten Guli Elm och Marcus Lilius.
På V86 betalade åtta rätt 1 695 kronor och sju rätt 27 kronor. Sexrättspotten gick vidare till nästa veckas omgång då en ensam jackpotvinnare kan bli 14 miljoner kronor rikare.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »