Inför GS75® (jackpot): Läge för mer dansk Dynamite

| 2024-04-05 11:24

Det är bra stallform för Sybille Tinter. På söndag dyker hon upp på Solvalla med två hästar som båda har segrar senast i resultatraderna. – Hot Dansk Dynamite måste det var bra chans för igen, menar Rommetränaren.

Det är på Solvalla som söndagshöjdaren GS75® ska avgöras den här veckan.
Nationalarenan bjuder dessutom på en jackpotomgång. Tre miljoner kronor förväntas en ensam vinnare med sju rätt kunna kamma hem, efter den lättfunna raden i Halmstad under annandag påsk.
En formstark tränare som gästar är Rommes Sybille Tinter vars hästar fortsätter att frekventera vinnarcirklarna.
Och på tal om formstark: 1 Hot Dansk Dynamite (GS75-4).
Valacken har tagit sig fram som en ångvält i loppen de senaste veckorna med tre segrar och två andrapriser på sina fem senaste starter. Senast i Gösta Nordins Minneslopp blev det lekande lätt från spets med Andreas Peterson vid tömmarna. Ekipaget siktar på att göra en favorit i repris på söndag.
– Hot Dansk Dynamite måste det vara bra chans för igen, tycker jag. Han har stått för flera bra insatser och var ju mycket fin senast, hästen vann lätt då. Man får säga att han är i ganska så bra form nu…, säger Sybille.
Nu blev det innerspår bakom bilen. Hästen öppnade kvickt senast, så det borde passa bra?
– Spåret är perfekt. Vanligtvis får han ju spår åtta och elva, så det är klart vi är nöjda med det. Sedan vet jag inte om han kan hålla upp ledningen även om vi provar, men han behöver heller inte ledningen för att vinna, han har ju gjort flera bra lopp bakifrån också. Hästen har en vass speed den sista biten också och han måste räknas med en bra chans igen.

Med i striden – om han håller sig i trav
Om nu Hot Dansk Dynamite framstår som pålitlig i loppet, kan man kanske inte riktigt säga det samma om söndagens resesällskap. 2 Sartre (GS75-3) har gjort två starter i Rommetränarens regi och vann senast efter en tung avslutning. Aktionen var dock inte helt fläckfri för den tyskfödde valacken.
– Sartre får visa att han håller sig på benen, gör han det, så kan han nog säkert vara med i den främre träffen igen. Det är lite av en ”strulputte” som hoppat många gånger i loppen, men om Jorma Kontio klarar av att hålla hästen i trav under två varv så är han nog med och strider.
Det såg ut som om det var nära till galopp sista biten senast?
– Ja, förutom på upploppsrakan var han nära galopp i starten, efter ett varv och under hela loppet…Han är svårkörd den här hästen, men han har kapacitet. Jorma får plocka fram sina körhänder, som sagt.
Andraspår bakom bilen nu, det borde vara lämpligt väl?
– Det spelar ingen roll egentligen, för han ligger sist i starten ändå, ärligt talat. Hästen är så långsam ut att det gör inget om han har spår två eller spår tolv, han lär hamna sist från början. Men han får försöka ta dem till slut i stället, avslutar Sybille Tinter med tillägget att båda hästarna planeras att tävla med samma balans som vid sina senaste starter.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »