Sagohästen kommer – Elitloppet för A Fair Day

| 2024-04-08 09:12

Drömfältet i Elitloppet fylls på. Sagohästen kommer. A Fair Day får den femte platsen efter femåringens bejublade årsdebut under påsken.

Om sju veckor avgörs Elitloppet på Solvalla. Nu får det redan förstklassiga startfältet en alldeles speciell krydda.
Under lördagen kunde Solvallas sportchef Anders Malmrot dela ut den femte ”rosa biljetten” – som gick till den stora publikfavoriten A Fair Day.
Den femåriga Kalmarhästen, som tränas av Elisabeth Almheden med två hästar på sin träningslista och som körs av Oscar Ginman, har haft en kometartad utveckling på sin karriär. Hästen avslutade fjolåret med seger i Breeders’ Crown och gjorde under påsken årsdebut med eftertryck då han överlägset segrade i Prins Carl Philips Jubileumslopp på Färjestad.
– En saga är det och en sagohäst har man. Nu har man fått den här förmånen att bli inbjuden till Elitloppet, det är magiskt, stort, helt otroligt. ”Affe” är ju så duktig, han är snabb och stark och har aldrig varit trött efter loppen. Vi har diskuterat lite, det blir Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp först och sedan Lyon Grand Prix på Åby och då är det tre veckor kvar till Elitloppet, berättade Elisabeth Almheden i V75 Direkt.
– Jag gläds oerhört över att A Fair Day kommer delta i Elitloppet. ”Affe” är en amatörtränad sagohäst som tagit oss alla med storm. Ingen vet hur bra hästen är och med sin kusk Oscar Ginman i sulkyn tror jag att övriga får se upp, säger Anders Malmrot i en pressrelease från Solvalla.
Inbjudna till Elitloppet är A Fair Day, Francesco Zet, Hohneck, Idao de Tillard och Joviality.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »