5,3 miljoner på V64® när Fellbrandts treåring slog till

| 2024-04-09 07:46

Mikael Fellbrandt har fött upp hästar sedan början av 1990-talet. Kanske kan Vikens Love Kill komma att utvecklas till den bäste. Trots en fin säsong som tvååring i fjol var den mörkbrune valacken helt bortglömd i måndagskvällens försök i unghästserien Breeders' Crown på Färjestadstravet. – Han är f-n bättre än jag trodde! utbrast heltidsamatören från Axvall som var en av flera som såg till att ett andelssystem på V64® tog hem hela potten på 5,3 miljoner kronor.

Det var halvljumma vindar och runt åtta grader runt ovalen på Färjestadstravet under måndagskvällen.
En fin premiärkväll för unghästserien Breeders' Crown som drog igång för året med den första av totalt nio försöksomgångar som ska mynna ut i miljonfinalerna i Eskilstuna i mitten av november.
Mikael Fellbrandt har fött upp närmare hundra hästar under åren. Vikens High Yield och Vikens Fingerprint har båda blivit miljonärer och synts en del på V75.
Fellbrandt som namnger sina hästar efter föräldrahemmet i närheten av Skövde har nu Vikens Love Kill att hoppas på.
I fjol som tvååring vann hästen dubbla lopp i Breeders' Crown och klev med måndagens seger över halvmiljonen intjänat.
Romulus Tooma var dunderfavorit i Breeders' Crown-försöket för de treåriga ”grabbarna” men galopperade som slagen i ledningen i början av upploppet för Björn Goop.
Petter Karlsson hade emellertid en frisk Vikens Love Kill i händerna utvändigt och storfavoriten kan ha fått stryk i vilket fall som helst.
Enligt körande Petter Karlsson slog Vikens Love Kill av på takten då hästen blev ensam men kunde ändå vinna säkert. En överraskning spelad på bara en procent av de inlämnade kupongerna.
– Jag hade en skön feeling där jag satt utvändigt 500 kvar. Sedan visste jag ju inte hur mycket Björn Goop hade sparat i sin häst. Det var inte slutsålt i mål heller. Han kommer att passa helt perfekt barfota framöver, sa Petter Karlsson som körde treåringen för första gången.

Fortsätter utvecklingen?
Mikael Fellbrandt är travamatör med licensen på Axevalla med en ganska känd blågul ägardress. Om Fellbrandt nu har en kulltopp i vardande får framtiden utvisa.
– Han har bra fysik, är startsnabb och ligger aldrig på. Han är bra alltså! Men jag har nog misstagit mig lite på honom. Vi har bestämt att se här under våren hur bra han är och starta på lite. Nu ska han få en en paus i sommar och till hösten hoppas jag att utvecklingen fortsätter, sa Axevallaamatören.

5,3 miljoner till Ica på Gräddö
Det var jackpot på V64 och efter en skrälltät kväll återstod bara ett system.
Storvinnare var ett andelssystem med 15 andelar inlämnat på ICA Nära Gräddö Skärgårdshandel i Norrtälje som tog hem hela potten och andelsinnehavarna får nu dela på 5 356 412 kronor.
Systemkonstruktören hade spelat enbart för sex rätt och låg alltså bakom det enda vinnande systemet.

Favoriten bromsade
Amerikanskan Secret Volo var jättefavorit i försöket för de fyraåriga stona. Efter att Erik Adielsson kört sig till ledningen efter 800 meter i en 1.09,5-öppning slog stoet av på takten i vid upploppets början vilket såg mycket märkligt ut från sidan.
Tränaren Marcus Schön var lika förvånad som alla andra över Secret Volos agerande.
– Erik sa att hon sprang och klippte med öronen i sista sväng men att det bara tog tvärstopp när han skulle börja köra lite. Lite förvånande. Vi får kolla igenom henne, sa Solvallatränaren.
Breeders' Crown-försöket vanns i stället av Madewithlove som spurtade helstarkt för sin tränare Claes Sjöström. En jätteskräll spelad på blott två procent på V64. Tvåa och nära i mål en annan positiv överraskning, Naomi Bros tränad av amatören Mikael Melefors med licens på Umåker.
Andreas Lövdal var annars kvällens man med en dubbel i Breeders' Crown.
Han inledde med nyförvärvet Ballerina Girl som var huvudet högre konkurrenterna i Breeders' Crown-försöket för de treåriga stona.
Stoet kom från Bo Westergaards träning och gjorde första starten i Solvallatränarens regi och klev runt motståndet som första häst i tredjespår under slutrundan. En toppinsats av hästen endast spelad på fyra procent!
Lövdal vann även de treåriga hingstarna och valackernas lopp med Express Cash. Bortglömd på spelet, en vinnare endast spelad på fyra procent.
Solvallatränaren dundrade till ledningen efter 500 meter, höll tempot uppe och höll Roger Walmanns jättefavorit S.G.Dracarys bakom sig.
– Han har fått gå i dödens så många gånger, nu fick han vinna. En härlig seger, sammanfattade Lövdal.

Lärlingsloppet till estländare
Märt Pello bjöd på en spektakulär segergest sedan han spårat lärlingsloppet på kupongen från start till mål med Jameson K.W. 37-åringen kommer från Estland där han varit tränare i tio år. Nu jobbar han som lärling hos André Eklundh på Åby och måndagens seger med passhästen Jameson K.W. kunde inte ha suttit bättre.
Björn Goop småskrällde i ett lopp över 2640 meter med stallets In Love d'Ecajeul (13 procent) efter en resa i ledarens rygg.
Sex rätt denna jackpotomgång i Karlstad delade alltså ut drygt 5,3 miljoner kronor för sex rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »