Inför V75®: Mortens löfte ute efter att ta upp segerraden igen

| 2024-04-10 07:44

Den fina segersviten bröts förvisso senast men tränaren är lika nöjd med sin häst för det. Spike M.M. är Morten Waages nya hopp på tävlingsbanorna. Nu spänns bågen på V75®.

En gång i tiden var han skötare till superikonen Sugarcane Hanover. Efter att ha sedan jobbat många år hos Stig H Johansson skördades därefter stora framgångar med bland annat den tiofaldiga miljonären Beanie M.M. Numera har Morten Waage blott två hästar på träningslistan.

Men 2 Spike M.M. (V75-2) har redan skapat rubriker.
Hästen inledde tävlingskarriären med fyra raka segrar innan den första plumpen i protokollet kom i den senaste starten, i början av mars. Det efter en tuff resa utvändigt ledande och vinnande segerstaplaren Relevant Stride.
– Ja, han fick ju öppna väldigt fort och sedan gå hela loppet i dödens, det var inte så mycket att säga något om, vi var nöjda med hästen och han var nog lika bra då som i loppen tidigare, säger Morten Waage.
Spike M.M., som nu hunnit bli fem år, är just efter tränarens stora stjärna Beanie M.M. och tycks ha förvärvat mycket av sin fars goda egenskaper. Hästen kom dock i gång sent med tävlingsbiten, först i höstas, efter att haft en problemfylld ungdom.
– Han kvalade ju redan som tvååring och kändes jättefin då, men så fick han en stressfraktur och så har det strulat på vägen vilket ledde till att han fick långa vilopauser emellanåt. Men nu har vi fått igång honom och det verkar som att det går åt rätt håll. Förhoppningen är såklart att han har mycket mer att visa, men jag är luttrad och har varit med länge i sporten, det gäller att man har lite tur också.

Startsnabb – läget blev perfekt
Med endast fem starter i ryggen spänner man på lördag bågen på V75®.
Valacken sänds till Sundsvall för att få andas hetluften i omgångens Klass 2-försök.
– Det känns bara bra med honom. Han har tränat på fint efter den senaste starten och känslan är bra. Nu blir det V75 och det är spännande, vi får se, det är klart att det är tuffa bud men vi måste prova.
Han har visat sig snabb ut och nu blev det ett prima läge bakom bilen. Vad tänker du om uppgiften?
– Ja, nu fick vi ju spår två och det är perfekt för honom. I de ”vanliga” loppen är han ju väldigt snabb ut, men nu får vi se vad som händer, det är ju V75 och då är det ofta många som är kvicka. Vi blev i alla fall tacksamma för spåret och det är klart att vi får prova från början. Den korta distansen är i vilket fall ingen nackdel för honom, han funkar bra från start och i värsta fall blir det väl rygg ledaren.
Och några ändringar i balans eller utrustning är inte aktuella ännu?
– Nej, inga ändringar, skor på, en vanlig vagn och ett öppet huvudlag. De växlarna sparar vi lite till på, säger Morten Waage.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »