V86®: Uppvisning av Decision Maker

| 2024-04-11 09:24

Avelsföreningens Jubileumslöpning blev en munsbit för Decision Maker. Stefan Melanders stjärnsto visade ännu en gång att hon är ett av Sveriges bästa ston. - Jag hade 1.09,4 sista varvet. Hon såg ruggigt bra ut. Hon är bra alltså, sa Stefan Melander.

Onsdagens omgång på V86® avgjordes på Solvalla och Jägersro och sportsligt var den avslutande avdelningen som kittlade lite extra. I Avelsföreningens Jubileumslöpning ställdes Decision Maker mot Felicia Zet och det var den förstnämnda som visade sig bäst den här kvällen.
Decision Maker var blixtsnabb från start och Björn Goop höll enkelt ledningen samtidigt som Felicia Zet kröp ner i rygg. Någon fart blev det inte förrän på sista långsidan då Felicia Zet klev fram utvändigt och tryckte upp farten betydligt. Decision Maker svarade lätt och över upploppet stack hon undan och vann lätt med krafter kvar.
- Man vet inte hur bra hon är. Det blir spännande i fortsättningen, sa en nöjd tränare.

Tunga skrällar inledde

Omgången blev svår för spelarna. Redan efter två avdelningar var värdet nästan 27 000 kronor. Till slut betalade åtta rätt nästan tre miljoner kronor.
I den inledande avdelningen skrällde Molly Vici, tränad av Micael Andersson och körd av Tyler Mifsud, ordentligt, hon var streckad på 0,3 procent. Favoriten Landmark River galopperade i ledningen efter 200 meter och det öppnade upp loppet. Molly Vici satt mitt i fältet och i sista sväng var det fritt fram och hennes speed bet bäst över upploppet.
- Vi vann lätt och jag hade en bra feeling i sista sväng, sa segerkusken.
Jennifer Perssons Lexington Yoda var streckad på tre procent i V86-2. Mika Forss gjorde som vinnaren i den första avdelningen, han körde sparsnålt och attackerade i sista sväng. Favoriten Lion Brodde såg ut som en vinnare meterna innan mål, men då hade Lexington Yoda fått upp farten och lyckades få nosen först precis på mållinjen.
Mika Forss blev dubbelsegrare. I V86-4 fick Blinding Light överta ledningen efter några hundra meter och fick sedan bestämma tempot. Det gick lite trögt över upploppet, men det räckte ända hem. Vinnaren tränas av Petri Salmela.
Omgångens jättefavorit Mellby Legacy (V86-6) fick det inte alls att fungerade och galopperade bort sig 800 meter före mål. Det öppnade upp loppet och Magnus A Djuse snirklade sig fram över upploppet med Fredrik Wallins Tropic Thunder som hade bäst fart till slut.

Yngst var bara bäst
Tre år och minst rutin. Det brydde sig inte Per Nordströms Zipzeronada om i V86-3. Det var full fart i täten och Per Nordström satt och mös som tvåa i andraspår. På sista långsidan fick Zipzeronada gå på i tredjespår klev bara ifrån konkurrenterna på upploppet.
- Hon fick tävla mot lite äldre damer i dag och ville inte trycka av henne från början och vill ge henne ett rygglopp och det var tur att vi inte var med där framme. Jag fick verkligen ett fint lopp och hon fick kliva på och trampa runt i tredjespår i sista sväng och när jag vände fram spöt lite grann så bara gick hon ifrån dom, sa Per Nordström som hade en fin kväll med ytterligare två segrar innan V86.
Även Marla Boko, tränad av Rick Ebbinge, förtjänar överbetyg i V86-5. Malte Handfast körde resolut till ledningen och dit ville även Flemming Jensen med Havanna Banker och det gick lite väl fort inledningsvis. I sista sväng blev Marla Boko utmanad, men visade en härlig inställning och svarade allt och vann säkert.
Minst lika tapper var Hanna Lähdekorpis Steady Victory som vann V86-7 tillsammans med Kevin Oscarsson. Steady Victory hamnade utvändigt ledaren och försvarade sin position hela vägen. I sista sväng kom det hästar från alla håll och Steady Victory såg inte ut som en vinnare, men han bet i och höll undan med en halv längd.

Lozano di Quattro mot Elitloppet?
Utanför V86 gjorde Lozano di Quattro årets andra start och som i årsdebuten slutade med en överlägsen seger. Tobias J Gustafsson körde tidigt till ledningen och sedan var loppet mer eller mindre över. Tränaren Per K Eriksson har inte stängt dörren om det skulle komma en inbjudan till Elitloppet.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »