Inför V75®: ”Tror alltid på chans med honom”

| 2024-04-12 09:32

Hanna Forslins Sol Storm jagar årets femte seger i år när V75 avgörs på Bergsåker. - Jag tror alltid på chans med honom. Vi ska ge Jan-Olov Perssons armada en match, säger Hagmyren-tränaren.

På lördag avgörs V75 på Bergsåker, strax utanför Sundsvall. Ett av loppen körs för den kallblodiga rasen och fem av de femton hästarna tränas av Jan-Olov Persson. En som hoppas kunna ge Perssons armada en match om segern är Hanna Forslin bakom Sol Storm som har svarat för en markant utveckling det senaste åren.
- Ja, han har tagit flera kliv sedan vi köpte honom för två år sedan. Han har alltid visat hög kapacitet, men också mycket galopper. Nu har han mognat mentalt och då har också framgångarna kommit, säger Hanna Forslin.
Sedan Sol Storm hamnade hos Hagmyren-tränaren har han en segerstatistik på 40 procent.
- Oj, är det så bra. Han har fått ett mycket starkt självförtroende och trivs med livet helt enkelt. Han är som en unghäst och han är alltid glad och pigg och ger energi till alla i stallet.

Tror alltid på Sol Storm
I år har Sol Storm startat fem gånger och vunnit fyra, den gången han inte var först i mål slutade han tvåa, knappt slagen av Tekno Jerven.
- Jag tycker han var riktigt bra den gången också, Tekno Jerven avslutade sylvasst och jag vet inte hur fort det gick över upploppet, men fort det gick det och vi var knappt slagna.
Den gången var det voltstart och det är det på lördag också, nu står Sol Storm med dubbla tillägg.
- Jag är väl inte speciellt rädd för att han ska galoppera, det är en klar fördel med bara tre hästar på start, men det är många att runda och kan bli långt fram.
Hur känns han i träningen?
- Bara bra, jag är väldigt nöjd med honom och han kommer att vara laddad på lördag.
Han trivs i en amerikansk vagn, det blir det inte nu, oroar det?
- Nja, inte speciellt även om jag tycker att han är mer stabil i den vagnen. Det gick bra näst senast då han tävlade i en vanlig och det kommer nog gå bra den här gången också.
Hur värderar du segerchansen?
- Bakom Sol Storm tror jag alltid på chans. Jag har givetvis stor respekt för flera av konkurrenterna, framförallt Blomsterprinsen som varit väldigt bra på slutet. Jag hoppas att det klaffar för oss och vi får chansen.

Till Solvalla sista helgen i maj
Det finns dom som hoppas få se Sol Storm i Elitkampen på Solvalla sista söndagen i maj.
- Det är inte aktuellt, inte i år i alla fall. Jag är säker på att han kommer att bli en riktigt vass sprinter och kommer att springa fort. Jag vill att han ska få lite mer rutin och vi får se vad som händer framöver. Det finns faktiskt ett lopp på lördagen den helgen som är spännande och det kan bli det loppet i stället.
Du startar också ett spännande nyförvärv också, 6 Twins Lily (V75-7) hur bra är hon?
- Det får vi se, hon är lite svårbedömd även för mig. Hon har fått en träningsperiod och jag har även kört ett par banjobb och då har hon travat strax under 1.20/2100 meter. Det är en fin häst och jag hoppas vi kan komma vettigt till. Jag tror att hon kommer att behöva lopp i kroppen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »