Ove A Lindqvist till sjukhus

| 2024-04-12 09:36

Toppkusken Ove A Lindqvist har efter påskhelgen vårdats på sjukhus för hjärtproblem.

Det är travronden.se som rapporterar att Ove A Lindqvists var tvungen att akut uppsöka sjukvård efter påskhelgen.
- Det var ingen hjärtinfarkt men jag har valt att inte köra lopp nu framöver. Jag ligger kvar på sjukhuset men hoppas att få komma hem i dag (torsdag). Hjärtat rusade och jag åkte in till sjukhuset direkt, säger Lindqvist till travronden.se.
Den 62-årige Skellefteåkusken har haft hjärtproblem tidigare och nu ska ny medicin sättas in.
- Läkarna har hittat en medicin som borde funka nu, det har varit felaktig medicinering förr men nu ska de ha kontroll. Efter vad jag förstår så har de inte velat lägga in den tunga medicinen förut. Nu har jag fått den här för att inte hjärtopereras. Sedan kanske de måste operera om ett år, det vet vi inte nu. Men man blir mer slut av den här medicinen, säger han till travronden.se.
Trots problemen är Ove A Lindqvist fast besluten att komma tillbaka till sulkyn snarast möjligt och fortsätta jakten på karriärens nästa milstolpe.
- Det är surt att det ska strula nu när jag bara har elva segrar kvar till 3 000. Men jag får vara lugn nu tills allt är okej. Jag får väl köra breddlopp nästa år eller något i så fall för att nå till den gränsen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »