Go On Boy vill ha revansch i Elitloppet

| 2024-04-15 09:17

Tvåa förra året – nu kommer han tillbaka sista söndagen i maj. Go On Boy är den sjätte hästen att bli klar för årets upplaga av Elitloppet på Solvalla. – Han är en otrolig spurtare och ser faktiskt ännu starkare ut i år, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

I lördagens V75 Direkt i TV4 berättade Solvallas sportchef Anders Malmrot att den Romain Derieux-tränade åttaåringen tar plats nummer sex till Elitloppet 2024.
– Det krävs en champion för att vara med i Elitloppet och det är precis vad Go On Boy är. Att nu åter ha blivit inbjuden gläder mig mycket för Elitloppet har gett mig så stora upplevelser. Jag har alltid känt mig välkommen på Solvalla och ser fram emot ännu ett fantastiskt besök, säger Romain Derieux.
Go On Boy bjöds in till Elitloppet 2023 efter en vass spurt i storloppet Prix de l'Atlantique och just hans fantastiska avslutning fick Elitloppspubliken bevittna när han spurtade storstilat till en delad andraplats bakom vinnande Hohneck i Elitloppets final.
Go On Boy tog karriärens största seger i slutet av september 2023 när han vann Grand Prix de Wallonie i Belgien och var sedan tillbaka på Solvalla i mitten av oktober då han blev tvåa i UET Elite Circuit Finale – återigen bakom Hohneck. Bland hans större segrar i övrigt hittar vi Prix de Milan, Prix Vindex och Prix de Washington.
2024 har han inlett mycket starkt med över 231.000 euro insprunget. Han har kontinuerligt stått för fina prestationer och exempelvis varit fyra i Prix d'Amerique och tvåa i Prix de France bakom redan Elitloppsinbjudne Idao de Tillard.
Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike).

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »