Inför V86®: Jagar snabb revansch

| 2024-04-16 13:36

N.Y.Moet ”floppade” rejält i senaste starten på Åby. På onsdag när ena halvan av V86® avgörs på Bjerke jagar hon revansch. - Hon tävlar sämre i Sverige. Nu är vi på hemmaplan och ska räknas, säger tränaren Jens Kristian Brenne.

Den här onsdagen vänder ena halvan av V86® till Norge och Bjerke. Dit beger sig Jens Kristian Brenne, 39, som till vardags håller till på Momarkens travbana i Mysen belägen mellan Oslo och den svenska gränsen. Brenne hade ett starkt fjolår och inledningen på den här säsongen går inte att klaga på med en segerprocent runt 40.
- Det har gått väldigt bra och jag hoppas naturligtvis att det fortsätter på den vägen, men jag vet att det kommer att bli mycket tuffare framöver. Nu börjar loppen bli mycket tuffare och de bästa hästarna börjar starta upp säsongen. Jag har en del hästar i stallet som jag hoppas ska kunna duga bra, säger Jens Kristian Brenne.

Trivs bättre på hemmaplan
Två hästar tar han med sig till Bjerke och bästa chansen är 1 N.Y.Moet (V86-5) som startade på Åby i sin senaste start och gjorde en ganska blek insats.
- Ja, hon var inte alls bra, hade en dålig dag. Hon har tävlat i Sverige tidigare och varit lika dålig. Här hemma i Norge reser hon utan problem, men då står hon bland andra hästar. Jag tror att anledningen är att hon rest själv och blir ängslig och nervös. Nästa gång vi provar i Sverige så får vi resa med sällskap.
Hur tränar hon efter den starten?
- Hon känns jättefin. N.Y.Moet var väldigt bra i årsdebuten och därför var insatsen senast överraskande dålig.
N.Y.Moet är startsnabb, vill du se henne i ledningen?
- Det är helt upp till kusken, hon går både i ledningen och bakifrån.
Hon kommer att bli mycket streckad, är det rätt?
- Ja, det tycker jag även om man blir lite ”bakrädd” när en häst kommer från en sämre insats, men jag är säker på orsaken och visst ska hon streckas. Nu saknas inte motstånd, jag har stor respekt för Bunny som imponerade på mig senast.

Behöver en del tur
Vissa förhoppningar har även Jens Kristian på 2 Hush (GS75-7) ha som kommer från seger.
- Det var ett ganska billigt lopp, men hästen var bra och vann lätt efter ledning från start till mål. Den här hästen tränas av ägaren ibland och sedan kommer han till mig och det gjorde han efter loppet senast. Han känns fin och har bevisligen fin form.
Han var snabb ut senast, är det spets som gäller igen?
- Jag är tveksam, 1 The One är rask ut och det är en bra häst som säkert körs i den positionen. Jag hoppas att Hush får en vettig position, gärna i rygg på The One.
Hur ser du på hans segerchans?
- Den finns, men då behöver han ha en del tur. Senast var det kort distans och nu är det ett halvvarv längre och det är ingen fördel även om han klarar det, sedan finns det ett par konkurrenter som är bra också.
Till sist, hur står det till med din kallblodsstjärna Brenne Odin?
- Just för tillfället är det inte speciellt bra. Han har tränat på fint i vinter, men i de två starterna han gjort har han inte alls fungerat. Vi får jobba vidare och hoppas hitta orsaken. Gör vi det tror jag att han har flera säsonger i eliten framför sig.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »