Tufft lopp fick A Fair Day på fall

| 2024-04-16 13:40

Efter sex raka segrar fick elitloppshästen A Fair Day se sig besegrad. Han svarade för ett topplopp, men fick ge sig med liten marginal mot Demon. - Han är ju väldigt duktig, han gjorde ett strålande lopp, sa tränaren Elisabeth Almheden.

Om knappt två månader ska A Fair Day mäta krafterna med världens bästa hästar på Solvalla i Elitloppet. Han gjorde ett av två genrep på måndagskvällen på Mantorp. I Kjell P Dahlströms Minne med 150 000 kronor spelades han till stor favorit trots att han hade ett bakspår mot tufft motstånd.
Det blev ordentligt tempo på loppet med Thereisnolimit i ledningen och A Fair Day som tvåa i andraspår. Varvet före mål valde Oscar Ginman att avancera fram utvändigt ledaren. Tempot var fortsatt högt och A Fair Day såg lite sliten ut i sista sväng, men kämpade starkt och fick bara släppa förbi sig Demon meterna före mål. Demon körd av Carl Johan Jepson gick starkt i spåren sista 500 meterna och behöver inte be om ursäkt.
- Ofta blir det race när dom här bra hästarna möts, framförallt när A Fair Day fick bakspår så öppnade det upp loppet. Jag hade nog helst velat vara före A Fair Day, men nu tvekade Demon bakom bilen och det var precis att jag fick upp honom bakom bilen. Det blev ganska bra för min del ändå för det var ju körning där framme. Jag vet att han är stark över upploppet och fått spara speeden, sa Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln efter segern med Demon.
Oscar Ginman var självkritisk efter förlusten med A Fair Day.
- Man är irriterad på sig själv när man kör dåligt. Jag skulle ha suttit kvar och kört 700 kvar. Jag hade kört annorlunda om jag fått köra om loppet. Han snubblade till en gång 400 kvar, men jag tycker inte att han hade problem med travet. Hästen var bra, sa Oscar Ginman.

Seger för lillebror
Seger blev det däremot för A Fair Days lillebror Maroon Day. Även han svarade för en imponerande årsdebut på Färjestad och följde upp med en överlägsen seger. Maroon Day öppnade snabbt och tog ledningen direkt och sedan fick Oscar Ginman bestämma tempot och Maroon Day vann med gott om krafter kvar.
- Han är härlig att köra när han fungerar fullt ut. Jag har nog aldrig kört en häst som känns så stark, sa Oscar Ginman.
Det blev bra betalt för dom som lyckades hitta sex rätt. A Fair Days föll som storfavorit och Wilhelm Paals Apollo Prophet Cal, streckad på två procent, och Oskar Svanbergs Hermine Ima,streckad på fem procent, skickade upp utdelningen till 62 396 kronor, fem rätt betalar 692 kronor och fyra rätt 51 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »