Inför V75®: Heta chanser för Eriksson

| 2024-04-24 09:39

Tippar sig själv etta två gånger om. Anders Eriksson kan bli en av lördagens huvudpersoner på Örebrotravet. - Det är klart att jag måste tro på mina hästar, säger 34-åringen.

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Uppväxt på Stig H Johanssons hästgård Stora Alby var det inte konstigt att Anders Eriksson skulle välja travet som yrke.
Efter att ha varit en av landets mest framgångsrika lärlingar tog han ut tränarlicens 2020.
Det blev en rivstart med sju segrar på de första tolv starterna efter sparsamt matchande första säsongen.
Att hålla en sådan segerstatistik över tid är förstås omöjligt, men i och med Bjorns seger på Rommetravet på tisdagen ståtar Eriksson med imponerande 40 segrar på 201 starter genom karriären på svenska banor.
Fyra av dessa har tagits inom V75.
På lördag kan det vara dags igen, både som tränare och lånekusk.
Det senare åt grannen Morten Waage vars Spike M.M. (V75-2) inledde karriären ytterst lovande med fyra raka segrar, men nu åkt på pumpen två gånger om.
Senast som favorit på V75, då han fick nöja sig med femtepriset från andra par utvändigt.
- Det är klart att jag hade förhoppningar om ett bättre resultat på förhand, men jag tycker att hästen var helt okej. Problemet var att han skyggade lite för vingen och inte alls kunde öppna lika fort som tidigare. Därmed fick han tävla bakifrån för första gången och det var förstås lite ovant. Sedan gick det fort i loppet, det var många konkurrenter som hade steppat upp i utrustning och balans. Han höll farten till slut och kändes fin, förklarar Eriksson som har förhoppningar om en vassare prestation på lördag.
- Det hade nog blivit lite väl långt mellan starterna förra gången, nu blir det tätare intervall och därmed borde han vara bättre. Dessutom tror jag att startspåret passar bättre nu. Han öppnade riktigt snabbt från just spår 6 i vintras och känslan är att han får upp farten bättre när han får starta en bit ut i banan.
Lägg därtill att man själva ”steppar upp” den här gången och sätter på jänkarvagn för första gången.
- Morten ska jogga honom lite den i veckan. Hästen är väldigt grov så det är inte säkert att han får plats i den, men fungerar det så blir det spännande.
Taktiken tycks också spikad.
- Hästen är obesegrad i ledningen och känslan är att han trivs allra bäst i den positionen, så det är självklart att jag laddar vad som går för att komma dit. Sedan tror jag också att han passar bättre över full distans jämfört med sprint som det var senast.

”En helt annan häst”

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »