Travkompaniets dag med hög trivselfaktor

| 2024-05-20 13:07

I lördags hade Travkompaniet sin egen VIP-dag på Yttersta och Menhammar. Det blev en härligt solig mysdag med riktigt hög trivselfaktor bland både tvåbenta och fyrbenta.

En kusk med lite annorlunda kuskdräkt men den fungerade alldeles utmärkt bakom Pink Elephant som alltid ställer upp när det är Travkompanidag. Foto: A.Lindblom

En kusk med lite annorlunda kuskdräkt men den fungerade alldeles utmärkt bakom Pink Elephant som alltid ställer upp när det är Travkompanidag. Foto: A.Lindblom

Dagen började med kaffe och dopp på stallbacken där vi för första gången fick stifta bekanskap med Conrad Lugauer som sedan 2013 är huvudtränare på Yttersta.
Conni berättade lite om sin historia och förstås om de fyra fina tvååriga Travkompanihästarna, Hell Of A Guy, Hola Que Tal, Home Safe och Horrendous Volcano.

Pasi Aikio tog vid efter Conni och berättade om de Travkompanihästar han ansvarar för där en av dem är Even Younger som startar i morgon tisdag på Sundbyholm.

Innan fikastunden avslutades gick undertecknad igenom dagsstatus för de hästar som tränas av Lisa Skogh på Färjestads travbana samt Elaking som tränas av Emilia Leo.

En av stallets fina tvååringar Horrendous Volcano visade gärna upp sig. Foto: A.Lindblom

En av stallets fina tvååringar Horrendous Volcano visade gärna upp sig. Foto: A.Lindblom

Guidning, körning och korvgrillning

Under förmiddagen fick de som ville prova på att köra häst på rakbanan. Forever Yours och Pink Elephant fick helgjobba med några träningspass för att kanske få fram nya kusktalanger?

Förutom att prova på att köra blev det guidning runt anläggningen av det proffsiga teamet på Yttersta.

Förmiddagen på Yttersta avslutades med grillad korv med tillbehör innan det var dags att åka vidare till Menhammar. 

Morgonens fikabord. 

Morgonens fikabord. 

Stjärnhästar och gulliga föl

Dagen fortsatte på Menhammar där Menhammars team guidade på stuteriet. 
För alla oss som älskar travsport var raden med avelshingstar en riktigt upplevelse. Eller vad sägs om;
Maharajah, Who's Who, Calgary Games, Readly Express, Nuncio, Campo Bahia och From Above?

Fölningssäsongen är i full gång där vi fick gosa med alldeles nyfödda föl. Den yngsta endast ett halvt dygn gamla hingsten efter Calgary Games och Aprrentice med andra ord en halvbror till stallets fyraårige Futurity.

Eftermiddagen avslutades med kaffe och dopp i Menhammars fantastiska Hall of Fame som är fylld av bilder, prispokaler och hästutrustning från några av stuteriets alla stjärnhästar.

Till slut var det redovisning av den traditionella tipstävlingen.
I år var det sannerligen tjejernas år för de fem första pristagarna var tjejer och bäst var Benita Edberg som vann ett fint pris i form av en glashäst och Menhammars jubileumsbok.
Grattis!

Därmed var Travkompaniets dag slut för den här gången och vi tackar alla som kom, varmt välkomna tillbaka!

Vi avslutar med att tacka hela det proffsiga teamet på Yttersta och Menhammar samt grillmaster Rolle Davidsson, STORT TACK!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »