Försvunnen världsstjärna återfunnen

| 2007-12-12 08:27
Den bortrövade världstravaren Equinox Bi har hittats vid liv i Montegiorgio.
- Jag är på travbanan i Montegiorgio nu och de säger att de har hittat hästen i en hage fem mil härifrån, säger i Italien stationerade Jori Turja på tisdagseftermiddagen.
Den bortrövade världstravaren Equinox Bi återfanns på tisdagen utanför Montegiorgio. Foto: Lars Jakobsson.

Den bortrövade världstravaren Equinox Bi återfanns på tisdagen utanför Montegiorgio. Foto: Lars Jakobsson.

STOCKHOLM

Jan Nordin-tränade Equinox Bi stals från Biasuzzis-stallets träningscamp utanför Padova i början av november och har varit spårlöst försvunnen fram till tisdagen.

- Folk hade börjat snacka om en häst som stod utan stall eller någonting och det visade sig att det var Equinox Bi, säger Turja.

Av vem och varför hästens stals är fortfarande okänt.

- Och det kommer säkert aldrig fram heller. Om en lösensumma är betald får vi aldrig veta, säger Turja.

- Tyvärr är det lite som i gamla westernfilmer i det här landet och man får vara extra försiktig när man har bra hästar.

Equinox Bi har tävlat mycket framgångsrikt i år och bland annat vunnit de nordamerikanska storloppen Breeders Crown och Maple Leaf Trot. Planen innan bortförandet var att han skulle övergå till avelsverksamhet.

Ola Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »