Drottningen i Drottningens

| 2008-05-14 11:52

Så var det då dags för de fyraåriga stonas första stora uppgörelse, Drottning Silvias Pokal. Lie Detector kvalade ju in i sin årsdebut och hon har som bekant stor erfarenhet redan av att vara med i de största loppen.

Med sig på resan till Åby har hon Kismet la Marc som gör sin andra start efter några månaders tävlingsuppehåll. Jag har lyssnat med Stefan hur han ser på deras chanser att hävda sig i respektive lopp. Det som är annorlunda med denna tävlingsdag är att ATG väljer att på Åby köra en mitt i veckan V75:a.

Lie Detector har en utstrålning som få hästar har.Foto: Annika Lindblom

Lie Detector har en utstrålning som få hästar har.

Foto: Annika Lindblom

 - Lie Detector (lopp 5/V75.3) gjorde årsdebut i uttagningen till Drottningens och det gjorde hon med den äran, berättar Stefan.

 - Det är ju alltid tuffa lopp och även om hon var rejält förberedd inför årets första start så kan man inte begära av henne att hon ska vara i toppform. Hon hostade också några gånger efter loppet och var helt enkelt inte på topp den dagen trots att hon var tvåa.

 - Hon kändes lite bättre i måndagens jobb och hon ska helt klart gått framåt med den genomköraren hon fick i det senaste loppet. Hon har ändå inte toppform ännu men som alla vet en fantastisk häst i grunden. Vi får hoppas att det kan lösa sig på ett bra sätt med positioner och att hon kan vara trea, fyra i mål. Jag tror att hon får svårt att vinna denna gång men hon har ju en härlig säsong framför sig.

Kismet la Marc har ett lopp i kroppen efter vila.Foto: Annika Lindblom

Kismet la Marc har ett lopp i kroppen efter vila.

Foto: Annika Lindblom

 - Kismet la Marc (lopp 6/V75-4) är en mycket fin travare som kan vara lite humörbetonad av sig. Hon får köras lite på chans och det var vad Emil gjorde senast då hon gick i mål med lite krafter sparade. Jag kommer även att säga åt Per att köra henne lite på chans från det här krångliga utgångsläget hon har.

 - Löser det sig på ett optimalt sätt kan hon sluta trea, fyra tror jag. Hon får smyga med och normalt så ska det vara svårt att runda de tolv hästar på start i ett V75-lopp. Hon gör säkert ett vettigt lopp om hon serveras en bra resa men jag ser henne inte som något vinstbud denna gång, avslutar Stefan.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »