En full buss

| 2008-05-21 14:02

Vi är mitt i elitloppsveckan och denna onsdag är det hela nio hästar som gör resan från Yttersta till Solvalla. Av dessa är det Eliott Hall som ska gå kvallopp övrig åtta hästar är anmälda till start. Vecka börjar i ett högt tempo för att fortsätta på samma sätt med ytterligare tre tävlingsdagar på Solvalla denna vecka samt auktioner både på torsdag och även fredag. Kan det bli bättre?

På fredagen kommer Menhammar Stuteri ha en livesändning från auktion och dit hittar Ni via denna länk- Redan nu går det att titta på rörliga bilder på Menhammars hemsida på de på Elitauktionen utbjudna hästarna från stuteriet.

Tillbaka till dagens övningar och jag har lyssnat med Stefan hur han ser på respektive hästs chans att hävda sig i kväll.

Make Approach är både lovande och vacker.
Make Approach är både lovande och vacker.

 - Make Approach (lopp 1) är en fin märr som blev struken när det var tänkt at thon skulle debutera, berättar Stefan.

 - Hon fick lite feber i samband med en infektion hon hade men det gick fort över. Hon är väl förberedd inför sin första start men hon har som snabbast gått 20 förutom i kvalet då hon gick 19,4. Det gjorde hon på ett bra sätt och det är en trevlig tjej det här.

 - Hon har fått ett besvärligt utgångsläge eftersom hon är lite ivrig av sig och även lite känslig i munnen. Jag har också fått information om att Knockout Rose ska vara en riktigt bra häst och det döljer säkert fler fina hästar i fältet.

 - Det blir svårt för henne att vinna men vi hoppas på en felfri avgång och att hon då ska kunna dyka upp bland dom tre första.

Laughing Stock håller god form.
Laughing Stock håller god form.

 - Laughing Stock (lopp 2) har gått bra en längre tid och han har gjort en del klart godkända insatser lite i skymundan. Han är inte helt okomplicerad själv men vi får hoppas det löser sig på ett bra sätt med löpningsförloppet för hans del.

 - Jag tycker det på papperet ser ut att vara ett lite billigare än många av de lopp han har varit ute i men han har ingen fördel av distansen. Han har också fått ett bra utgångsläge och sköter han sig samt det löser sig på vägen så är han en av dom som kan vinna loppet.

License Plate kommer att tävla barfota i kväll.
License Plate kommer att tävla barfota i kväll.

 - License Plate (lopp 3) har ett bra utgångsläge och han är också ute over en distans som passar honom bra. Han är bäst när han får vara med där framme men han har lite svårt sista biten in mot mål.

 - Vi kommer att köra honom barfota i kväll och se om det kan göra att han piggnar till en del. Han får svårt att vinna loppet och vi får vara nöjda om han kan sluta bland de tre första.

Kismet la Marc trivs bäst med smyglopp.
Kismet la Marc trivs bäst med smyglopp.

 - Kismet la Marc (lopp 8) har hygglig form och hon gick bra efter galopp senast. Hon är normalt inte osäker av sig men hon blev ivrig på väg ur volten. Hon var även klart godkänd i starten innan då hon gick i mål med den del krafter sparade.

 - Nu har hon fått ett passande smygläge och eftersom hon är lite humörbetonad behöver hon få lopp som passar henne. Vi får hoppas att det också blir rejäl körning i loppet då kan hon spurta bra till slut om det löser sig bra med spelrum.

 - Kan hon sluta trea, fyra i kväll får vi vara nöjda, längre än så tror jag inte våra förväntningar ska sträcka sig.

Merriment har en god fysik.
Merriment har en god fysik.

 - Merriment (lopp 9) är en fin häst som jag var väldigt nöjd med när han debuterade men då blev det galopp i spetskörningen. Senast var han duktig som tvåa bakom Gigant Nico men då var han inte helt bra i fräschören.

 - Det här är en riktigt bra häst i grunden men han ställs nu mot en del hårda motståndare som fått betydligt mycket bättre utgångslägen än honom. Han är dock tuff av sig och tål att göra en hel del själv på vägen. Med ett offensivt upplägg och lite stolpe in så tycker jag att han kan vara en rolig fidus värd att se upp med.

Midnigh Serenade är fortfarande lite vaplig.
Midnigh Serenade är fortfarande lite vaplig.

 - Midnight Serenade (lopp 10) har gjort två bra lopp lite skymundan så här långt. Han är fortfarande valpig av sig och behöver starta på för att lära sig och skaffa nödvändig rutin.

 - Det är svårt att bedöma startryggen för mig men vanligtvis så är inte spår åtta något vidare utgångsläge i lägre klasser. Det är lätt att det strular till sig i galopperande ryggar och så vidare.

 - Har han lite tur på vägen så tror jag att han kan vara ett skrällbud. Vi kan i varje fall konstatera att han är lite bättre än vad resultatraden skvallrar om.

Nottingham är under stadig utveckling.
Nottingham är under stadig utveckling.

 - Nottingham (lopp 10) var det verkligen synd att han fick det startspår han fick den här gången. Han gjorde ett mycket bra lopp i sin debut och även om han ebbade ut lite sista hundra så gjorde han en mycket fin avslutning sista 700.

 - Det här är en bra häst men som sagt utgångsläget är besvärligt. Har han tur på vägen så är han ändå en av dom hästar i loppet som kan vinna.

Lutfi Kolgjini har två hästar i träning hos Stefan.
Lutfi Kolgjini har två hästar i träning hos Stefan.

 - Keystone Valerie (lopp 11) är ju av min kollega Lutfi Kolgjini. Hongick bra på Tingsryd efter galopp i sin första start för oss. Jag har inte fått riktigt klart för mig varför hon galopperade men som sagt hon fungerade fint efter det missödet.

 - Jag tror att det finns ganska bra kapacitet i henne och vi får hoppas att hon grejer momentet med voltstart bra. Hon kan vara lite vass men hon skötte sig fint i loppet senast förutom galoppen.

 - Stressar hon inte upp sig och fungerar som jag hoppas på ska hon kunna dyka upp där framme till slut, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »