Två på lunchen

| 2008-05-23 08:18

Elitloppshelgen tar fart på allvar idag när Solvalla kör lunchtrav. Det ”gröna stallet” har två hästar till start och det är de båda treåriga hingstarna Malt Whisky och Manna.

Jag har lyssnat med Stefan hur han ser på deras uppgifter i dagens åttonde lopp.

Manna svarade för en fin debut.Foto: Annika Lindblom

Manna svarade för en fin debut.

Foto: Annika Lindblom

 - Manna är en härlig häst men han är ganska lugnt och försiktigt tränad så här långt, berättar Stefan.

 - Han har dragits med infektioner i omgångar men nu har han fått vara frisk en längre period, peppar, peppar. Han känns mycket fin i träningen och har också fått ett bra utgångsläge.

 - Vi ska ha klart för oss att det finns flera riktigt tuffa motståndare med i loppet men Manna har bra grundkapacitet och han har också en härlig inställning. Han fick ett ganska snällt lopp i debuten och Örjan är ju också lite försiktig i styrningarna av våra unghästar vilket är mycket klokt. Hans avslutning var riktigt bra och han verkar vara stärkt av det loppet också.

 - Manna kommer idag att utrustas med ett halvstängt huvudlag och på så sätt kan vi hoppas att han kan komma före sina värsta konkurrenter den första biten vilket känns angeläget. Löser det sig på ett bra sätt så ska Manna ses med segerchans.

Malt Whisky behöver vara med för att lära sig vad tävling går ut på.Foto: Annika Lindblom

Malt Whisky behöver vara med för att lära sig vad tävling går ut på.

Foto: Annika Lindblom

 - Malt Whisky är lite trög än så länge och han kommer att få starta på så att han vaknar till lite. Senast fick han i och för sig lite för bråttom när Örjan drog tussarna på honom och efter en bit slog han då ihop med en galopp som följd.

 - Han tränar bra men som sagt han behöver vara med lite mer för att polletten ska ramla ner. Kan han sluta bland de fem främsta i detta tuffa lopp så har han gjort det bra, avlutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »