Tre till Romme

| 2008-05-28 13:09

Alltid på en onsdag stämmer inte när det gäller Solvalla denna vecka. Idag har ”det gröna stallet” tre hästar till start och det är Romme Travbana utanför Borlänge som gäller.

Det är högt tempo på ”sportavdelningen” idag och därför får Ni hålla till godo med kontorspersonalen (se undertecknad) reflektioner om våra starthästar.

Eliott Hall är en välväxt kille.Foto: Annika Lindblom

Eliott Hall är en välväxt kille.

Foto: Annika Lindblom

Eliott Hall (lopp 1) är en långbent gosse som lägger mycket mark under sig. Han galopperade i sitt första kvallopp då han sprang och var lite generad av stänket från andra hästar. Det kändes också som han den gången blev lite väl snabbt diskvalificerad. Gången efter fungerade han perfekt låt vara att han då gick i ledningen.

Stefan har sedan det första kvalloppet använt sig av en springrem på honom och även ”gnuggat” honom i rygg på andra hästar.

Han är inte speciellt osäker av sig bedömer jag men det är klart att ett framspår är väl nästan alltid att föredra med en orutinerad häst. Löser det sig på ett vettigt sätt så ska Eliott ses med vinstchans även om det naturligtvis är svårt att bedöma motståndet.

Multiple Choice har utvecklats fint.Foto: Annika Lindblom

Multiple Choice har utvecklats fint.

Foto: Annika Lindblom

Multiple Choice (lopp 2) har utvecklats fint det senaste halvåret och av jobben att döma så fortsätter han den fina tendensen. Han galopperade dubbelt senast men var inte helt fräsch då och blev lite väl ambitiös när Örjan körde på honom.

Han tränar som sagt var mycket fint nu men är fortfarande lite valpig av sig. Sköter han sig och det inte strular bland orutinerade hästar ska han kunna vara med i segerstriden.

Inlines gillar smyglopp.Foto: Annika Lindblom

Inlines gillar smyglopp.

Foto: Annika Lindblom

Inlines (lopp 8) återföll i gamla galoppsynder senast. Han är pigg och glad i jobben, han verkar trivas med livet. Inlines har fått ett passande smygläge och vi får hoppas att han sköter sig den här gången. Formen är det inget fel på och en platsluring kan han vara om han har lite tur på vägen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »