Solvalla med två

| 2008-06-04 09:41

Solvalla kör idag en av fyra tävlingsdagar under juni månad. Efter onsdagen den 25 juni blir det tävlingsuppehåll ända till den 23 juli på Solvalla och det får man naturligtvis tycka vad man vill om. Som mer eller mindre uppväxt på Solvalla så är undertecknad negativt inställd till det långa uppehållet.

Nog gnällt och idag kör Solvalla ett uttagningslopp till Sverigeloppet och där har ”det gröna stallet” Inlines med. Förutom honom så startar också Jeune Fille i kväll och jag har lyssnat med Stefan hur han ser på deras chanser.

Stefan är lite inne på att Inlines kan bli så smått fundersam över den korta distansen han ska ut över idag.Foto: Annika Lindblom

Stefan är lite inne på att Inlines kan bli så smått fundersam över den korta distansen han ska ut över idag.

Foto: Annika Lindblom

 - Inlines (lopp 3) gick fint senast efter att ha fått ett perfekt smyglopp, berättar Stefan.

 - Han trivs absolut bäst med att få den typen av lopp och han håller fortsatt ganska god form. Vi får hoppas att han även idag är på rätt humör vilket inte alltid är givet när det kommer till tävling för hans del.

 - Han har fått ett passande utgångsläge och den annorlunda distansen kan kanske till och med överraska Inlines? Han får smyga med så gott det går och har han en bra dag kan han sluta bland de tre första men han får svårt att vinna.

Jeune Fille ska snart avsluta sin tävlingskarriär och övergå till fölmärrs boxen.Foto: Annika Lindblom

Jeune Fille ska snart avsluta sin tävlingskarriär och övergå till fölmärrs boxen.

Foto: Annika Lindblom

 - Jeune Fille (lopp 6) avslutade bra senast på Tingsryd då hon gick en 12-tid efter att ha fått en fin resa. Hon är ju på väg att få övergå till mammarollen snart och det är snyggt gjort av henne att kunna putsa sitt fina rekord till ett ännu bättre i tävlingskarriärens elfte timme.

 - Hon har fått bakspår idag vilket inte är optimalt för henne men vi får hoppas att det löser sig och att hon kan sluta bland dom fem, sex första. Hon är inte något att tänka på för vinnarspelarna denna gång, avslutar Stefan.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »