E3-uttagningar

| 2008-06-16 14:45

E3-uttagningarna står på schemat idag och det är naturligtvis något vi har sett fram emot. Det är ju ett slags avstamp för treåringskullen i den riktiga storloppssäsongen.

Stall Stefan Hultman har två hästar till start i dessa uttagningar på Örebro idag och det är Maharajah och Merriment. Jag har lyssnat med Stefan hur han ser på deras chanser att kvala in till finalen som går på Bergsåker lördagen den 28 juni.
Merriment har fin styrka i sig.Foto: Annika Lindblóm

Merriment har fin styrka i sig.

Foto: Annika Lindblóm

 - Merriment (lopp 6) var bra som tvåa senast på Gävle, berättar Stefan.

 - Han fick lite oväntat svar om ledningen då han avancerades framåt. Han höll dock farten uppe bra till slut och han fick stryk av en bra häst som fått en fin resa.

 - Det saknas lite fart i honom än så länge men han är mycket stark och rejäl. Kan han vara trea, fyra i kväll är jag nöjd och det blir svårt för honom att ta en finalplats som det ser ut på papperet.

Maharajah är ett härligt löfte.Foto: Annika Lindblom

Maharajah är ett härligt löfte.

Foto: Annika Lindblom

 - Maharajah (lopp 8) var sämre i sin senaste start och han fick det inte att flyta som det skulle. Han tappade mark i inledningen men svarade för ett mycket bra slutvarv och han gick 10,5 sista 800 ute i spåren. Han visade verkligen vilken härlig kapacitet det finns i honom.

 - Han känns helt fantastiskt fin i jobben och det ska bli intressant när han nu ska möta hästar som är som ha på väg in i kulltoppen. Som Maharajah känns i jobben så kan han bli hur bra som helst med tiden. Det är verkligen ett stort löfte och jag har höga tankar om den här hästen.

 - Från det fina utgångsläge han fått så tycker jag att han ska kunna vinna loppet. Det enda som jag tror kan fälla honom är att han fortfarande är orutinerad, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »