Stjärnhingst kidnappad

| 2008-06-19 08:46
Svenske skötaren inte förvånad
Stjärnhingsten Daguet Rapide kidnappades på natten till tisdagen från sin box i Italien.
Henrik Hollsten, som skötte hästen under flera år, är ledsen - men inte förvånad.
- I Italien kan allt hända, pengarna styr.
Stjärnhingsten Daguet Rapide kidnappades på natten till tisdagen från sin box i Italien. Foto: Lars Jakobsson

Stjärnhingsten Daguet Rapide kidnappades på natten till tisdagen från sin box i Italien. Foto: Lars Jakobsson

STOCKHOLM

Svenske unghästtränaren Henrik Hollsten, 32, ansvarar i dag för Jean-Pierre Dubois satsning i USA och har tidigare jobbat för den franske stortränaren i både Italien och Frankrike.

Vi pratar med "Henke" mellan två träningspass på onsdagen i Paris, Kentucky. Han har förstås hört nyheten att hans förre kompis och passhäst blivit kidnappad från sin box på stuteriet i Mordano utanför Bologna.

- Jag har pratat med italienarna och de anser att de måste vara organiserat. Jag har själv varit på gården och bostadshuset ligger precis intill stallet. Det måste vara proffs som även känner till gården väl. Nej, det känns knepigt.

Drogade vakthundar

Enligt uppgifter på onsdagen har kidnapparna troligen drogat flera vakthundar på gården och även tagit sig igenom elektriskt styrda grindar.

- Det talar ännu mer för att det är välorganiserat. Däremot behöver man knappast ha hästvana för att ta med sig hästen. Han är görsnäll och skulle följa med vem som helst, berättar Henrik Hollsten.

Daguet Rapide var en stor unghäststjärna och vann mängder med storlopp som tre- och fyraåring, bland annat det italienska Derbyt, Fyraåringseliten på Solvalla och Europaderbyt 2004 i Turin. Skador stoppade sedan hästen som istället blivit mycket populär som avelshingst, både i Europa och i USA.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »