Fyra på Lindes

| 2008-07-02 14:08
Så har den fyra veckor långa perioden när Solvalla, av någon anledning som är svår att förstå sig på, har tävlingsfritt påbörjats. Lindesberg står som värd för dagens V64 och stall Stefan Hultman har fyra hästar till start.Jag har lyssnat med Stefan hur han ser på de aktuella hästarnas chanser att hävda sig i kväll.
Marelle skötte sig på bästa sätt i kvalet.Foto: Annika Lindblom

Marelle skötte sig på bästa sätt i kvalet.

Foto: Annika Lindblom

 - Marelle (lopp 2) är en fin märr som tappade ett par månader i våras på en sparkskada, berättar Stefan.

 - Hon var fin i kvalet och även om Örjan var snäll mot henne kvalade hon på ett mycket trevlig sätt. Hon har fått ett knixigt femtespår i debuten men jag upplever henne som förnuftig och tror att hon ska greja det.

 - Hon möter ett par skaplig hästar här sin första start men jag blir inte förvånad om hon skräller till så smått och vinner loppet. Bland dom tre första i mål tror jag att hon kommer att vara.

License Plate borde nog ha kunnat avgöra till slut i sin senaste start.Foto: Annika Lindblom

License Plate borde nog ha kunnat avgöra till slut i sin senaste start.

Foto: Annika Lindblom

  - License Plate (lopp 5) nöter på hyggligt och han var okej senast men borde kanske ha vunnit det loppet. Han gnuggar i varje fall på men har fått ett läge lite väl långt på vingen för att man ska vara helt nöjd.

 - Hans-Owe får ge honom ett snällt lopp i ryggar och kan han vara bland de fem första får vi vara nöjda.

Nottingham utvecklas på ett mycket positivt sätt.Foto: Annika Lindblom

Nottingham utvecklas på ett mycket positivt sätt.

Foto: Annika Lindblom

 - Nottingham (lopp 10) tycker jag var riktigt bra senast då han fick stryk av en bra häst. Han hade också stått över en del innan det och jag räknar med att han kommer ha gått framåt med det senaste loppet i sig.

 - Han möter Timo Nurmos bästa treåring Yield Boko i kväll men jag är lite inne på att Nottingham ska kunna bjuda upp till dans i kväll. Skulle han kunna hålla ledningen vilket jag tror blir han inte lätt för favoriten att plocka ner. Som jag ser det är Nottingham ett roligt speldrag i kväll och pass upp för Nottingham.

Make Approach gjorde ett bra lopp senast.Foto: Annika Lindblom

Make Approach gjorde ett bra lopp senast.

Foto: Annika Lindblom

 - Make Approach (lopp 11) var inte till sin fördel i debuten men senast gick hon riktigt bra lite i skymundan. Hon ska ha gått framåt med det loppet i sig och hon kommer också få ett par andra framskor på sig i kväll vilket ska göra henne lite rappare.

 - Det finns ett par bra hästar från bakspår men klarar bara Make Approach att kliva iväg från andraspåret på ett bra sätt så ska hon ses med vinstchans. Hon är tillsammans med Nottingham våra bästa chanser att vinna lopp idag, avslutar Stefan.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »