Maharajah hade lekstuga i generalrepetitionen

| 2008-09-11 13:25

Vår supertalang, Maharajah, hade rena lekstugan igår på Solvalla när han generalrepeterade inför sin nästa och årets viktigaste uppgift, kriterieuttagning. 
I  regnet lekte han med konkurrenterna och tog sin femte raka seger!

Maharajah var återigen överlägsen, här i sin femte raka seger. Foto: ALN
Maharajah var återigen överlägsen, här i sin femte raka seger. Foto: ALN

Maharajah blev i går den förste av Travkompaniets hästar att klara av att få ett "staket" i resultatraden, fem raka segrar. Det är visserligen på intet sett en unik prestation men ta gärna en titt i diverse travprogram så kan ni själva konstatera, att så vanligt är det heller inte.
Något som ytterligare förstärker vår häst prestation är att segrarna är tagna i de stora loppen. Eller vad sägs om raden, E3-uttagning, E3-final, Sommarfavoriten, Ibrahim Paschas Lopp och så igår, Locomites Lopp.
Det finns bara ett ord för den bedriften, R-E-S-P-E-K-T!!

Respekt hade han också hos totospelarna i gårdagens lopp, han streckades på hela 97% av alla V64-kuponger! Med det är han förmodligen den allra största favoriten genom tiderna inom V64!
Själva loppet gick till som de tidigare loppen med ett undantag, och ett viktigt sådant. För första gången visade Maharajah att han kunde öppna bra från start. Visserligen hade han inte en chans mot Modern Dance som var riktigt rask när startbilen släppte startfältet och enkelt tog hand om ledningen. Vår häst var dock bra med och, till skillnad från tidigare starter, tappade han inte på de övriga och kom iväg som första häst i andra spår. Men tilläggas skall dock att Örjan inte körde någonting från start, det var hästen själv som tydligen tyckte att den här gången skulle han inte ge sina konkurrenter något försprång.
Genom första kurvan, styrde Örjan lugnt fram mot ledaren, som i sin tur omgående överlät täten till vårt ekipage.
Resten av loppet var, för alla vänner av vår underbara sport, en ren fröjd att skåda. Maharajah såg så otroligt spänstig och löpglad ut där han sprang i täten. Han ser verkligen ut att ääälska det här med att springa och han verkar hela tiden så observant på vad Örjan ber honom om. Under loppet i går, höll han hela tiden öronen lätt bakåt, utom det vänstra örat som ibland nyfiket tippades framåt. Av döma av hans öron såg det ut som om han hela tiden frågade Örjan, "Nå är det dags att dra? Skall vi inte sticka nu?"

Och ja, det gjorde Örjan och Maharajah. De stack iväg från de övriga när det återstod drygt femhundra meter av loppet. Men det handlade inte om vinna med "halva upploppet", för det är Örjan en alltför klok kusk. Han lättade endast lite på tömmarna där Maharajah omgående svarade med att hålla ett par säkra längder ner till de övriga, så att de inte skulle bli överraskade av något speedryck från någon av konkurrenterna.
Upploppet var sedan inte det minsta spännande utan en ren njutning!

 

Maharajah, Örjan och Rolf Ahlex i vinnarcirkeln. Foto: Travkompaniet
Maharajah, Örjan och Rolf Ahlex i vinnarcirkeln. Foto: Travkompaniet

Efter loppet är det förstås idel breda leenden och trots det envisa regnet som föll, samlades det glada andelsägare runt vinnarcirkeln.
Rolf Ahlex, var den som i går dragit lotten att representera Travkompaniet i vinnarcirkeln. Han har tidigare varit delägare i travhästar med viss framgång men tappade bort travet under ett antal år. Nu är han tillbaka som andelsägare i Travkompaniet när intresset för travet återigen har pockat på hans uppmärksamhet.
 - Jag tror att den här treårskullen är den bästa som någonsin fötts i Sverige och det klart att jag tror att Maharajah är den bäste, säger Rolf om årets Kriteriekull.

Efter loppet var Örjan nöjd och mer samlad än efter förra segern med Maharajah, då han till och med var så tagen att han hade problem med att få fram orden.
I segerintervjun igår, fick han därför frågan, "börjar det bli vardag att köra Maharajah nu?"

Då tittade Örjan först lite oförstående på Per Skoglund som höll i mikrofonen och sa;

 - Nej absolut inte. Jag längtar varje gång till att jag skall få köra den här hästen!, svarade han och fortsatte.
 - Det blev ju ett lugnt lopp idag där han var lite snabbare från start än tidigare. Nu ser jag fram emot kriteriekvalen om två veckor, det skall bli riktigt roligt, sa Örjan.

Stefan var också mycket nöjd med sin adept;

 - Han var jättefin idag och det blev ett perfekt lopp för honom. I dag öppnade han mycket bättre än tidigre och visar att han hela tiden lär sig vartefter som att han får rutin. Det är min viktigaste uppgift att låta honom lära sig i sin takt utan att stressa fram någonting och ja, det ser otroligt bra ut inför Kriteriekvalen om två veckor, avslutade Stefan.

Segern i Locomites lopp igår blev Travkompaniets andra i loppet som körts sedan 1986. Ni som var med redan 2002 kommer nog ihåg den segern. Gendarme hette hästen som då inledde loppet på allra sämsta sätt, nämligen med startgalopp! Trots den usla inledningen av loppet, hade han kapacitet nog att spurta ner stallkamraten, Golden Shoes, som för övrigt också galopperade i starten! Kolla in här - och minns!

Generalrepetionen inför Kriteriekvalen kunde knappast ha gått bättre för den store kungen, Maharajah. Nu laddar vi inför den tävlingsdagen och konstaterar att vår häst då ställer upp med ett staket i resultatraden, oj så tjusigt!

Resultat; 

SOLVALLA ONSDAG 10 SEPTEMBER 2008 
Lopp 4. V64-1, Tvilling.  

Locomites lopp - Treåringslopp (Ingående i Kriterieserien 2008)
3-åriga som kvarstår efter fjärde insatsen. Körsvenskrav kat. 2.
2140 m. Autostart.
Pris: 100.000-50.000-25.000-14.000-8.000-(6.000) kr.
Transportbidrag enligt Rikstotolopp.
Hederspris till segrande hästs ägare, uppfödare och vårdare.

PlacHästDist(Ev)OddsPlatsTid

1, 3  MAHARAJAH
Kihlström Örjan (Hultman Stefan) 3/2140 1,00 1,00 15,8a

2, 5  MODERN DANCE
Sjöström Claes (Sjöström Ove) 5/2140 (604) 1,39 16,1a
3, 4  WIRANAS DREAM
Söderkvist Stefan (Forssell Anna) 4/2140 (367) 1,27 16,1a
4, 1  MULTIPLE CHOICE
Sjunnesson Jörgen (Hultman Stefan) 1/2140 (858)  16,2a
5, 11  CONRADS EPILOG
Untersteiner Johan (Walmann Roger) 11/2140 (223)  16,4a
6, 2  ANTHON BRIS
Frick Jim 2/2140 (1016)  16,4a

0, 9  INFINITI BROLINE
Adielsson Erik (Johansson Stig H) 9/2140 (146)  16,5a
0, 7  IVAN TILLY
Kontio Jorma (Norman Glen) 7/2140 (1242)  16,6a
0, 12  BLUE ROCK
Eriksson Håkan 12/2140 (818)  16,7a
0, 6  BILL BOING
Goop Björn (Goop Olle) 6/2140 (276)  16,8ag
0, 10  ARNIE SUPER JAZZ
Larsson Fredrik B (Larsson Björn) 10/2140 (616)  19,3ag

Strukna:8 LAMAL JUBB (feber) 

Tempo:första 500 15.9 (3 Maharajah), 1000 18.4 (3 Maharajah)
sista 500 11.4

Segermarginal:2 längder
Banförhållande: Lätt bana

Bestraffningar:Goop Björn, 1500 kr, för att ha stört medtävlare.
Dopningsprov:MULTIPLE CHOICE (Slump)

Segrare:MAHARAJAH 3 br. h e VIKING KRONOS (IT) - CHILI KHAN e GIANT CHILL (US)
Ägare:Travkompaniets Stall AB (publ), Ekerö
Uppfödare: Menhammar Stuteri AB, Ekerö

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!