Daylight

173

Information

Om Daylight

Amerikansk stamtavla med ett par droppar franskt blod

Daylight har 90% amerikanskt blod och 10 % franskt blod i sina ådror samt en inavelskoefficient på 7,80%.

Pappan, Jocose, född 2002 (e. Express Ride - Ourasine e. Ourasi - Drulliets Jewel e. Nevele Diamond), var en av sin kulls bästa hästar. Han tog rekordet 1.10,7 och sprang in över 4,8 miljoner kronor.
Han tävlade för Travkompaniets stall och tillhörde vår fantastiska J-kull. I E3-finalen 2005, hade vi hela fyra hästar med från J-kullen, Jaded, Jampacked, Jazzman och Jocose. Bästa kompisen Jaded vann senare Kriteriet med Jocose på tredjeplats. Som fyraåring var Jocose med i de tre stora årgångsfinalerna, Kungapokalen (3;a), Sprintermästaren (2;a) och Derbyt (2;a).
Som tävlingshäst var han en riktig hederskille som alltid gjorde sitt bästa utan att ha det rätta flytet som oftast krävs för att vinna de största loppen. Han var och kommer för alltid att vara, en av våra största hjältar!
I aveln har han lyckats riktigt bra och fick 2016 värdeomdömet AB, god förärvning. Han har små kullar men har ändå lämnat fem miljonärer. Bäst så här långt är årets Stochampionat och Drottningsegrarinnan, Activated 4,7 miljoner på kontot. Fler fina avkommor till Jocose är, E3-segrarinna, Uncertain Age 2,3 miljoner, Millie Millionare och Overtimeåsofin, båda miljonärskor (okt-2019).
Han är också pappa till Criterion som kvalade in till årets Kriteriefinal men dessvärre tvingades strykas ur loppet på grund av en infektion. Han kan dock få revansch på söndag i Breeders Crownfinalen på Sundbyholm. Även Activated har kvalificerat sig till BC-final.

Jocose har en närmast unik stamtavla då han förmodligen är den ende avelshingst av rang att föra den franske nationalhjälten Ourasi´s blod vidare. Superhästen vann bl.a Prix d´Amerique hela fyra gånger men var i det närmaste steril och fick endast ett fåtal avkommor. En av dem är dottern Ourasine som är mamma till Jocose.

Mamma, Rising Sun, f 2010, (From Above - East Is East e. Victory Dream(US) - Tea House) gjorde aldrig någon större succé på tävlingsbanan i de blott sju starter hon gjorde. Som bäst blev det en tredjeplats och totalt 21 000 kr samt rekordet 1.16,2m.
I aveln är hon ung där första avkomman dog tidigt och därmed är den äldsta endast två år gammal.
Mormor, East Is East, f 1997, (Victory Dream(US) - Tea House(US) e. Meadow Road - Geisha(US) ) har lämnat miljonären Middle East 1,2 milj och Tempura över 800 000 kr.

Mödernet går tillbaka på toppstoet La Soubrette.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »