Lata dagar för Maharajah

| 2014-02-05 12:14
Vår Prix d´Ameriquehjälte Maharajah mår som den stora konung han är. Han har nu en synnerligen välförtjänt semester efter bragden i Paris och har nu bara långa lata dagar i hagen.
Vår Prix d´Ameriquevinnare Maharajah latar sig i sin hage. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Vår Prix d´Ameriquevinnare Maharajah latar sig i sin hage. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Det är en och en halv vecka sedan stallets kung Maharajah vann världens tuffaste travlopp, Prix d ´Amerique på Vincennes utanför Paris.
I söndags, nästan exakt en vecka efter loppet kom han hem till stallet på Ekerö igen där han sedan dess har haft lång lata dagar i hagen.

Oförskämt fin

Det blev ett riktigt varmt välkomnande då hela personalen i Stefan stall fanns på plats för att önska "Marre" och Lisa välkomna hem.
Det var en härlig feststämning där alla ville hylla våra Prix d´Ameriquehjältar.

Nu är det vardag i stallet igen och allt är nästan som vanligt igen.
Maharajah gicks igår igenom av veterinär Nils Roneus, Stefan berättar;

- Nils var jättenöjd med Maharajah efter genomgången. Hästen ser faktiskt oförskämt fin ut och ser ut att ha tagit både loppet och resan hem på ett strålande sätt. Han är fräsch, är pigg och glad och verkar nöjd över att vara hemma igen. Det känns ändå bra att vi tog hem honom och han får nu ett par veckors semester, berättar Stefan.

Även en Prix d´Ameriquevinnare behöver ta igen sig ibland. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Även en Prix d´Ameriquevinnare behöver ta igen sig ibland. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Avelsarbete

- Nu får han bara gå i hagen den här veckan men på måndag får han åka upp till Menhammar för att påbörja årets avelssäsong. Det har förstås blivit stort intresse för att betäcka med honom efter Prix d ´Amerique och det är ju också väldigt roligt. Hans ettåringar ser så otroligt fina ut och jag tror att det full bok för honom i år, säger Stefan.

Mår han bra, då mår jag bra

- Planerna är nu att "Marre" skall ladda om för att försvara titeln i Olympiatravsfinalen som körs den 26 april på Åby. Eftersom han vann förra året är han direktkvalificerad men han behöver ju förstås ett lopp innan dess. Det kan bli på Solvalla den 29 mars eller på Eskilstuna två veckor före finalen den 12 april, vi får se. Men vi vill inte tävla för ofta med "Marre". Huvudsaken är att han mår bra och gör han det, ja då gör jag det också, avslutar Stefan.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »