Inget höstdepp hos Maharajah

| 2014-10-10 14:44

Många kanske blir lite nedstämda och deppiga nu när det har blivit höst. En som inte tillhör den kategorin är vår superstjärna Maharajah. Han stortrivs med livet när han nu förbereder sig inför comebacken. 

Tillsammans med stallkamraten Oolong tränar och trivs Maharajah i den bleka höstsolen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Tillsammans med stallkamraten Oolong tränar och trivs Maharajah i den bleka höstsolen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah har lagt årets avelsarbete bakom sig och kan se tillbaka på en fantastisk säsong. Han blev en av tre avelshingstar uppstallade i Sverige som blev fullbokad, 150 ston. De USA-födda hingstarna Pastor Stephen och S.J´s Caviar var de andra två som också kom upp till maxantalet ston.
Men det stannar inte där för vår "Marre". Hans spermakvalité har varit så pass bra att det har gått att skicka till fler länder i Europa. Men hur många det är, vet vi inte i skrivande stund men det kan handla om att vår hingst i år har betäckt mer än 200 ston!

Välkommet tillskott till Travkompaniet

Man brukar räkna på att ungefär 70% av alla betäckta ston nedkommer med levande föl. Skulle den siffran stämma så kommer det att födas runt 150 föl nästa år med "Marre" som pappa. 
Levande fölavgiften för vår hingst är 65 000 kronor där hälften, minus omkostnader, går in i Travkompaniet. Man behöver inte vara så särskilt bra på matematik för att räkna ut att det kommer att bli ett riktigt välkommet tillskott till vår stallkassa nästa år! 

Maharajah tränar på och ser rent fantastisk ut! Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah tränar på och ser rent fantastisk ut! Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Piggaste gammelgubben

Maharajah har nu släppt det där med tjejerna för i år och ägnar sig helt åt det som han ändå kanske föredrar, träning. Som alla vet så har han tränat på ordentligt de senaste veckorna och bara sett bättre och bättre ut för varje träningsjobb.
Lisa Skogh, är den som oftast får äran att sitta upp bakom Maharajah och det är ett verkligen ett härligt ekipage att se. Hon, med ett stort leende på läpparna, han med spetsade öron och ett frisk tag i bettet.
Här ser vi inget "höstdepp", de ser båda ut att stortrivas med tillvaron, något som Lisa bekräftar;

- Ja, det är ju de här ögonblicken som uppväger de tuffa dagarna. När det är regnigt och kallt och man fryser in i märgen, då får man tänka på när man sitter bakom en häst som "Marre". Han känns så otroligt fin och ja, han är den piggaste gammelgubben, avslutar Lisa och skrattar.

Han har glädjen och lusten

Stefan är också helnöjd över hur Maharajah ser ut även om hästen fortfarande är lite för rund om magen. Comebacken närmar sig och målet är att vår champion skall försvara titeln i Prix D´Amerique i januari, Stefan berättar mer;

- "Marre" ser fantastiskt fin ut och man kan bara inte tro att han är 9 år! Han är som en unghäst i träningen, springer och skyggar för saker han sett i flera år och han springer bara och leker i de första intervallerna. Han tar i mer och mer för varje intervall och han har fortfarande verkligen glädjen och lusten till att träna även om han börjar bli till åren, berättar Stefan.

Stefan beundrar sin Prix D´Ameriquevinnare, Maharajah. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Stefan beundrar sin Prix D´Ameriquevinnare, Maharajah. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Om vi tror vi kan vinna

- Målet är klart för "Marre", det är att åka ner till Paris och försöka vinna Prix D´Amerique en gång till. Hur vägen dit kommer att se ut, den är inte klar än men, vi kommer bara att åka till Paris om vi tror att vi kan vinna, annars stannar vi hemma. Allt ser väldigt bra ut med honom men, det kan ta slut i morgon. Hans ben ser jättefina ut men den skada han har haft i ett gaffelband kan komma tillbaka när som helst, förklara Stefan.

Otroligt tomt

- "Marre" har ingenting mer att bevisa, han har gjort allt vi någonsin kunde drömma om, och lite till på tävlingsbanan. Allt han kommer att göra från och med nu är en ren bonus för oss som älskar att se honom tävla. Första januari fyller han 10 år och hans tävlingskarriär börjar närma sig sitt slut, en dag som jag faktiskt bävar för. Det kommer att bli otroligt tomt utan honom i stallet, avslutar Stefan.

För en vecka sedan var ett filmteam på plats på Yttersta för att hälsa på Stefan och Maharajah.
Här kan ni resultatet av det besöket.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »