Maharajah redo för comeback

| 2014-10-23 09:00

Den store konungen är redo! På onsdag på Solvalla får vi äntligen se vår Prix d´Ameriquevinnare Maharajah i efterlängtad comeback! 

Maharajah såg rejält löpsugen ut i det första besöket på tävlingsbanan sedan segern i Prix d´Amerique. Foto; A.Lindblom

Maharajah såg rejält löpsugen ut i det första besöket på tävlingsbanan sedan segern i Prix d´Amerique. Foto; A.Lindblom

Tidigare i veckan var Maharajah inne på Solvalla för första snabbjobbet på tävlingsbanan sedan succésegern i Prix d´Amerique i slutet av januari. Därmed var det nästan nio månader sedan han sprang på en bana, och det såg ut att vara ett mycket kärt återseende!

Tur att hon har öron

Maharajahs trognaste följeslagarinna, hans skötare Lisa Skogh fick den stora äran att sitta upp bakom vår stjärna. Stefan satt själv upp bakom Pink Elephant som i första heatet körde i ledningen med "Marre" och Lisa i rygg. Men in mot sista kurvan, körde Stefan ut ett spår så att vår kung fick komma fram i ledningen och oj så lycklig han såg ut! Redan innan han hade fritt spår, såg han riktigt löpsugen ut men när luckan kom, ja då såg det ut som om han skulle explodera!

Ja, "Marre" såg fin ut, ruggigt fin ut och hur han kändes, ja det såg vi på Lisa långt innan vi kunde höra vad hon sa för leendet täckte nästan hela hennes ansikte!

Stefan log också stort när han körde av banan med "Elefanten";

- Herregud så fin han såg ut "Marre"! Och det är ju tur att Lisa har ett par öron för annars vet jag inte var hennes mungipor skulle tagit vägen så stort ler hon, skrockade Stefan nöjt.

Både häst och kusk såg väldigt nöjda ut i genrepet på Solvalla. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Både häst och kusk såg väldigt nöjda ut i genrepet på Solvalla. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Tårarna bara sprutade

I andra heatet travade "Marre" utvändigt om "Elefanten" där han såg lika läcker ut i ett 1 600 meters heat som gick i 1.15-tempo.
Båda hästarna såg riktigt, riktigt fina ut men det är klart att "Elefanten" hade lite svårt att stå emot sin stallkamrat till slut. Det är något han minsann inte behöver skämmas för. Han var ju liksom lite lätt uppanmäld den här gången för ingen häst i världen står emot en "Marre" i toppslag till slut!

När ekipagen var tillbaka i stallet igen så kändes Lisas stora lycka ända in i hjärtat på oss som stod bredvid;

- Ja alltså, han var så otroligt fin så tårarna bara sprutade på mig när jag satt i sulkyn! Och så pigg och lycklig han var över att få vara tillbaka, underbare farbror "Marre", berömmer Lisa samtidigt som hon selar av vår totalt oberörde stjärnhäst.

Redo för comeback

Som alla förstår så är "Marre" än så länge inte i toppslag, långt därifrån men, nu är han redo för comeback. Den blir på onsdag på Solvalla i The Owners Trophy i samma lopp han gjorde comeback förra året och som han gjorde det!
Han vann och gjorde det på nytt svenskt rekord, på onsdag har han chansen igen.

Hälsa vår store konung välkommen tillbaka

Så, alla ni som älskar travsport och i synnerhet Maharajah, kom till Solvalla på onsdag och hälsa vår store konung, vår underbare hjälte varmt välkommen tillbaka!

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »