Maharajah står över Prix d´Amerique

| 2014-12-04 20:57

Maharajah kommer inte att försvara sin titel i Prix d´Amerique. 
"Det blir för ont om tid och det är inte rättvist mot "Marre", säger Stefan Hultman.

Det blir ingen mer start i Prix d´Amerique för Maharajah. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Det blir ingen mer start i Prix d´Amerique för Maharajah. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Nästa år kommer Prix d´Amerique för första gången på fyra år att köras utan Maharajah. Det blir inte heller någon mer start i "världens tuffaste travlopp" för vår kung då han blir tio år nästa år. Loppet är nämligen öppet för hästar som är mellan fyra och tio år.

Blir för ont om tid

Stefan berättar varför beslutet nu är taget att avbryta satsningen mot Prix d´Amerique;

- Efter moget övervägande så har vi kommit överens om avbryta satsningen mot ett sista Prix d´Amerique för "Marre". Han blev behandlad för ett par veckor sedan och där tappade han både träningen och lopp. Därmed blir det helt enkelt för ont om tid för att få honom i ordning till Prix d´Amerique, säger Stefan.

Vet vad som krävs

- Planen var att ha "Marre" i absolut toppform precis lagom till sista söndagen i januari. Vid det här laget har jag en hel del erfarenhet av Prix d´Amerique så jag vet verkligen vad som krävs. Han skulle ha behövt en fyra till fem lopp innan dess och det hinns inte med nu, förklarar Stefan.

Någon parad inför Prix d´Amerique blir det inte igen för Maharajah. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Någon parad inför Prix d´Amerique blir det inte igen för Maharajah. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Inget mer att bevisa

- När vi nu tappade träning och lopp så är det inte rättvist mot någon, allra minst mot "Marre" att fortsätta satsningen mot Prix d´Amerique. För det är hela tiden han som är i fokus, det är hans välmående som är allra viktigast. Sedan är det ju så att han har absolut inget mer att bevisa på tävlingsbanan. Han har gjort allt vi någonsin kunnat drömma om, och lite till, tycker Stefan.

Vi får se vad som händer

- Nu får "Marre" fortsätta att jogga på här hemma där vi, som vi hela tiden gjort, tar en dag i taget. Vi får helt enkelt se vad som händer framöver men något beslut över hans framtid tar vi inte idag, avslutar Stefan.

Maharajahs resultat i Prix d´Amerique

2011 - plac 2, prissumma; 2 269 950 kr
2012 - plac 4,  prissumma;    542 022 kr
2013 - plac 0
2014 - plac 1, prissumma; 4 061 970 kr

Total prissumma i PDA; 6 873 942 kr

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »