Lisa America slutar att tävla

| 2012-02-01 13:22

Toppstoet Lisa America har gjort sin sista start.
2010 års totalsegrare av Grand Circuit fick känningar av en gammal skada i samband med söndagens start i Prix d'Amerique.
- Alla historier har ett slut och den om tävlingshästen Lisa America har kommit dit. Nu hoppas jag att hon får en framgångsrik fortsättning i aveln, säger tränaren Jerry Riordan.

Lisa America och Jerry Riordan har varit flitiga gäster i de svenska storloppen de senaste åren. Nu är det sjuåriga stoets tävlingskarriär över.
Lisa America och Jerry Riordan har varit flitiga gäster i de svenska storloppen de senaste åren. Nu är det sjuåriga stoets tävlingskarriär över.

Efter att ha slutat sist i söndagens stora slag på Vincennes visade Lisa America hälta och fick uppsöka veterinär.
- Det visade sig att hon har fått tillbaka problem med sina kotor och en är inflammerad vilket gör att hon har lite ont just nu. Det är ingen fara för hennes hälsa och hon går omkring utan problem här hemma, men det är tillräckligt för att göra beslutet enkelt att avsluta hennes karriär, säger Riordan.
Nu hamnar det sjuåriga stoet med största sannolikhet i Sverige eftersom Lutfi Kolgjini lagt ett bud på hästen.
- Affären är inte klar ännu, men man är överrens om ett pris. Kolgjini vill ha henne som fölsto och det kan jag förstå. Jag har tränat hela hennes familj från mormor, mor och syskon och eftersom Lisa är en häst man bara kan säga positiva saker om är jag övertygad om att hon lyckas i aveln också.
- Hon är drömhästen som jag aldrig trodde att jag skulle få och jag kommer alltid att minnas vår tid tillsammans, säger Riordan.
Med drygt 13 miljoner kronor insprunget är Lisa America ett av världens vinstrikaste ston genom tiderna. Flera av hennes största segrar har kommit på nordisk mark, bland annat Oslo Grand Prix, Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot.
 

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »