Jag de Bellouet omskriven igen

| 2006-11-16 08:54
STOCKHOLM

I dag släpps boken om världens mest kända, och ökända, travhäst - Jag de Bellouet.
Samtidigt tränas "le cannibal" på Normandies stränder inför det som blir hans sista säsong.
I dag släpps boken om Jag de Bellouet. Samtidigt laddas han för en sista säsong på tävlingsbanorna. Foto: Lars Jakobsson.

I dag släpps boken om Jag de Bellouet. Samtidigt laddas han för en sista säsong på tävlingsbanorna. Foto: Lars Jakobsson.

Få hästar, om ens någon, har de senaste åren hyllats och hånats lika mycket som Jag de Bellouet. Efter årets dopningsskandaler i Prix d'Amerique och Elitloppet, där han fråntogs sina segrar efter positiva dopningsprov, var det många som hade räknat ut Jag de Bellouet. Men tränaren Christophe Gallier har andra planer. På stränderna i Lingreville laddar han sin stjärna inför ännu ett Prix d'Amerique.

- Jag de Bellouet gick i måndags sitt tredje jobb sedan operationen och allt kändes bra. Han var pigg och verkade inte känna av sin gamla skada. Det är för tidigt att säga när han gör comeback, men det idealiska vore någon gång i december, säger Christophe Gallier till den franska facktidningen Paris Turf.

En egen bok

I dag släpps en bok med titeln "Jag le cannibal" i Frankrike. Författaren, Emmanuelle Couetil, har sagt att hon skrev boken därför att "historien kring Jag de Bellouet är unik och att det är en påminnelse om att det är värt att kämpa för att passionen ska leva vidare dag efter dag". Trots de fina orden är det nog tveksamt om boken blir någon storsäljare i trakterna kring Solvalla...

Pär Andersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »