STOCKHOLM
Hur kommer det här sig?
- Jag har haft funderingar på det ganska länge. När det sedan blev klart att Bergsåker skulle köra på fredagarna så tände jag till ordentligt. Planen är att ha köket öppet extra länge de dagarna och försöka få dit folk efter travet.
Vad ska det vara för inriktning?
- I första hand kommer vi servera italiensk mat. Och det ska vara hög kvalité. Men jag har ju varit runt på många ställen i världen nu och fått inspiration från bland annat USA och Frankrike så det kommer lite influenser därifrån också. Sedan är det planerat tre VIP-loger för festsällskap och en avdelning där man spelar bra musik, schlager och sådant.
Det låter som en stor lokal...!?
- Ja, det är 350-400 kvadratmeter så vi får plats med mycket folk.
Hur går det här ihop med att vara travtränare?
- Varför skulle inte det gå? Folk tror att bara för att man tränar hästar så ska man göra det ända in i kaklet och inte syssla med något annat i hela livet. Så kanske det sett ut i 400 år, men jag gillar ju att bryta mönster så det stör mig inte.
Men har du tid att driva en restaurang samtidigt?
- Nej, jag ska inte sköta det vardagliga. Jag har en kompis som jobbat på restaurang i Stockholm i 10 år. Hon flyttar upp hit om en vecka och kommer att ansvara för att allt fungerar.
Men det är travfolk ni vänder er till i första hand?
- Absolut inte. Alla människor ska kunna komma dit för att äta gott och ha trevligt. Till exempel kommer vi att försöka locka pensionärer lite tidigare på kvällarna, mellan 16-19. Det är ingen sportbar, men eftersom jag är väldigt sportintresserad så kommer det ändå att bli vissa inslag med storbildsskärm och sådant. Men det gäller främst de stora lokala evenemangen som när Timrå spelar ishockey eller Giffarna fotboll.
När öppnar ni?
- Jag kan inte spika något datum eftersom vi inte gjort klart med alla papper angående alkoholtillstånd. Men annars är det mesta löst. Vi bygger om för fullt och jag hoppas det kan det dra igång i mitten av mars.
Namnet är förstås taget från din Derbyvinnare Tsar d'Inverne, hur kommer det sig?
- Det kändes självklart att hedra honom på något sett eftersom han dog så tragiskt. Det kommer att sitta en stor bild på hästen i entrén så att alla förstår varifrån namnet kommer.
Slutligen, hur är läget med stallets nuvarande stjärna Adrian Chip?
- Utmärkt. Han har precis börjat gå lite tempojobb. Jag siktar på att årsdebutera i mitten av april, förutsatt att Bergsåkers bana är fin och gör det möjligt att tävla utan brodd. I annat fall får han gå ut direkt i kvalen till Kungapokalen.
Robin Johansson