Solvalla 22/4

| 2015-04-16 12:49

Onsdag och det är dags för en ny tävlingsdag på Solvalla. Stefan har anmält två hästar till start plus att Queasy ska gå kvallopp i monté. Startar gör Idol Tooma som gör sin första start i sin nya regi medan Venkatesh ska begå montédebut i lopp.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Idol Tooma (lopp 2) är en fin treåring som nu ska göra sin första start för oss, berättar Stefan.

 - Han har gått bra mest hela tiden innan och han har gjort flera riktigt fina lopp på sistone. Han tränar bra och han är väl förberedd inför den här starten. Det var synd på spåret men jag tror han kan sluta långt framme ändå.

 - Han är stark och oöm, han ska nog kunna sluta i den främre träffen trots startspåret. En plats bland de tre hoppas vi på och han kommer att gå barfota runt om. med helstängt huvudlag och med jänkarbike.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Venkatesh (lopp 4) har gått jättebra en längre tid utan att få vinna, berättar Stefan.

 - Det har strulat med löpningsförloppet bitvis också har han ibland krånglat till det själv med galopp. Form är i varje fall riktigt bra och han har ju också en god kapacitet.

 - Det blir nu debut för honom i monté och han var väl okej i kvalet även om han än så länge är orutinerad i monté. Han har kapacitet för att sluta i den främre träffen men vi får till en början med se hur han fungerar i disciplinen.

 - Han ställs också mot en väldigt bra montéhäst i Almar. Vi får se hur Venkatesh fungerar men som sagt var, kapaciten finns där.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »