Svenskt rekord efter olycka

| 2015-07-06 08:18

Först ramlade en ryttare av sin häst, sedan sprang Art On Line svenskt monté-rekord i lördagens inledande lopp på Halmstadtravet.

Art On Line travade hem lördagens montélopp på svenska rekordet 1.11,2. Foto av MALIN ALBINSSON

Art On Line travade hem lördagens montélopp på svenska rekordet 1.11,2. Foto av MALIN ALBINSSON

Montéryttaren Malin Andersson var en hårsmån ifrån att bli allvarligt skadad när starten skulle gå i lördagens första lopp i Halmstad. Hennes häst Borga Baron stack huvudet under startbilens vinge så att hon föll framåt och hamnade under hästen. Men hon hade änglavakt och lyckades mirakulöst undvika att bli trampad.
- Jag trodde att det skulle gå åt helvete när jag såg frambenen komma farandes mot huvudet men det gick bra och nu mår jag helt okej med tanke på vad som hände, sa en omtumlad Andersson en stund efter olyckan.

Svenskt rekord av Art On Line
När loppet kördes om bombade Mikko Aho-tränade Art On Line hem segern från ledningen på svenska rekordet 1.11,2 (1 609 meter med autostart) från ledningen.
- Jag trodde faktiskt inte att han skulle vara så här bra eftersom han inte hade startat på tre månader, men han är grym! sa rekordryttaren Iina Aho.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »