Solvalla 31/7

| 2015-07-27 14:29

På fredag är det dags för ett nytt lunchtrav på Solvalla och Stefan har anmält fem hästar till start. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Faust Boko (lopp 2) fick en invändig resa längst ner i kön senast och kunde inte haka på riktigt när tempot höjdes till slut, berättar Tommy Berghagen.

 - Han behöver vara med och lära sig mer samt även få upp lite mer tempo i kroppen. Från ett tråkigt utgångsläge får han försöka hitta ner i lämplig position och smyga åt sig en slant.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Tentacles (lopp 2) var duktig då han avgjorde knappt men ändå säkert efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren, berättar Tommy Berghagen.

 - Det är andra förutsättningar denna gång och vi hoppas han slipper något strul från bakspåret. Tentacles har visat att han är under fin utveckling och han kommer undan för undan. Löser det sig bra från utgångsläget han fått kan han sluta långt framme även denna gång.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Tudor Kronos (lopp 3) var ute i ett lopp som gick fort senast och han var full godkänd då han gick drygt 14 hela sista varvet, berättar Tommy Berghagen.

 - Han ska ha haft stor nytta av den genomköraren och han är under stark utveckling. Det känns som han är den typen av häst som kommer att bli allt bättre när han får lite lopp i sig. Han möter på nytt hästarna som var före honom i mål senast men vinnaren fick då ett riktigt smyglopp.

 - Tudor gör säkert ett bra lopp på nytt och även om han stöter på tuffa motståndare ska han räknas. 

 - M.T.Jeopardy (lopp 4) gör sin första start för Stefan och han har fått lite tid på sig att komma i ordning, berättar Tommy Berghagen.

 - Han sköter träningen bra och det verkar vara en trevlig häst. Han har också fått ett bra utgångsläge och bör kunna få en fin resa. Loppet ser lite öppet ut på papperet men en plats bland de tre första ska han kunna vara med och tampas om.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Idol Tooma (lopp 4) var okej senast och höll sin fart utan att vara helt på topp, berättar Tommy Berghagen.

 - Han sköter träningen på ett bra sätt inför det här loppet och han ska nog kunna göra bra ifrån sig. Han har tävlat mot tufft motstånd och har han en bra dag samt det löser det sig med positionerna kan han vara en platsrysare.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »