Dags för elitloppskval i USA

| 2016-05-04 08:57

På söndag körs ett travlopp i New Jersey, USA, där segraren bjuds in till Elitloppet på Solvalla.
”Elitlopp Playoff” mönstrar nio hästar ur den Nordamerikanska eliten.

Åke Svanstedt tar chansen att försöka kvala in Resolve till Elitloppet i söndagens kval i New Jersey. Foto av LARS JAKOBSSON

Åke Svanstedt tar chansen att försöka kvala in Resolve till Elitloppet i söndagens kval i New Jersey. Foto av LARS JAKOBSSON

Solvalla samarbetar i år med Meadowlands i New Jersey om en ny och alternativ väg för hästarna i USA till Elitloppet den sista helgen i maj.
Jänkarna har fått en chans att kvala in till det svenska sprinterloppet och efter en vinter av spekulationer är det på söndag dags för ”Elitlopp Playoff”
Förutom ett förstapris på cirka 600 000 kronor lockar det 1 609 meter långa loppet även med en direktplats i Elitloppet.
Två svensktränade hästar är med: Resolve, tränad och körd av Åke Svanstedt samt Jimmy Takers sto Shake It Cerry med David Miller i sulkyn.
Elitloppet Playoff går som V64-1 i en helamerikansk spelomgång som tar sin början klockan 18.45, svensk tid. Jänkaren JL Cruze - med 24 segrar på 51 starter - ser ut att bli favorit.
- Jag är supernöjd med USA-loppet. De nio hästarna som är med tycker jag är riktigt bra och spännande hästar. Oavsett vem som vinner så kommer det att kännas som en väldigt bra häst till Elitloppet. Jag kommer att vara på plats och hoppas kunna ha gjort klart med minst två hästar till Elitloppet efter att ha varit där, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Startlista
Elitlopp Playoff
1 609 meter autostart

1. JL Cruze - John Campbell
2. DW's Ny Yank -Yannick Gingras
3. Wind Of The North - George Brennan
4. Resolve – Åke Svanstedt
5. Obrigado – Mark MacDonald
6. Gural Hanover - Yannick Gingras
7. Bee A Magician - Brian Sears
8. Crazy Wow - Tim Tetrick
9. Shake It Cerry - David Miller
Förstapris: cirka 600 000 kronor

Fotnot. På söndag körs även en svensk-finsk V75-omgång i Helsingfors med starttid 14.30 där vinnaren av  Finlandia-Ajo får en direktplats i Elitloppet, 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »