Solvalla dagen efter travfesten

| 2016-05-31 11:32

Söndag 17.45 – Nuncio vinner Elitloppet på Solvalla inför närmare 29 000 åskådare.
Måndag 17.45 – Solvalla invaderat av maskiner i olika storlekar.
- Nu blir det helt andra hästkrafter, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Solvalla dagens efter Elitloppet. På torsdagen väntar Svenska maskinmässan på Sveriges nationalarena för trav. Foto av LARS JAKOBSSON

Solvalla dagens efter Elitloppet. På torsdagen väntar Svenska maskinmässan på Sveriges nationalarena för trav. Foto av LARS JAKOBSSON

Det är dagen efter trav-Sveriges, kanske till och med trav-världens, största fest. Vi ringer upp Solvallas sportchef Markus Myron.
Spontant, vad känner du så här dagen efter Elitloppet?
- Jag har faktiskt fått den frågan flera gånger i dag. Jag känner mig ganska tom. Jag tror att det beror på lång tids fokus på den här helgen. Allt man har gjort, sen plötsligt är det över. Jag är jättenöjd och jätteglad men känner mig samtidigt tom. Jag kan känna att jag redan saknar elitloppshelgen.
Det är förstås intensiva dagar, hinner du njuta?
- Ja, det tycker jag. Det finns naturligtvis en ansvarskänsla och en förberedelse om något måste lösas. Jag tycker ändå det går rätt bra att njuta, framför allt njuter jag av att få gå runt i publiken. Jag har sett flera lopp ute bland publiken i helgen.
Vad är du mest nöjd med om du tittar tillbaka så här dagens efter?
- Helheten. Vi fick en hög sportslig kvalité och ett bra evenemang där publiken trivdes.
Publiksiffran?
- Vi hade 53 290 besökare fredag-lördag-söndag. Det ska jämföras mot i fjol då vi hade 51 049. Det känns naturligtvis jättebra. Söndagen med nästan 29 000 på plats var helt fantastiskt, det går nästan inte att få en bättre stämning.
Vädret?
- Fredagen regnade bort och jag har full förståelse för dem som inte står ute och applåderar. Söndagens väder finns inget att klaga på, det var fantastiskt, är man perfektionist skulle det kanske varit ett par grader varmare. Lördagen blev stabil till slut, men jag hade önskat lite stabilare prognoser inför lördagen.
Sporten?
- Jag tycker hela helgen bjöd på fantastisk sport. I väldigt många lopp gick det att hitta guldklimpar i startlistorna. Elitloppet var fantastiskt, båda försöken och finalen. Jag vet inte vad som kunde blivit bättre i försöken. Det var jättekul att se tre Hambletonian-finalister i fyraåringsleliten, hamboettan vann och hambotrean blev tvåa och en tredje hambohäst var fyra.
- Harper Hanovers lopp blev så coolt det kan bli. Ett av de mest underhållande lopp jag sett. Sen gillade jag det nya Sweden Cup-upplägget där vi körde tre försök med sju hästar i varje, det bjöds på ganska mycket underhållning i både försöken och finalen.
Hästarna?
- Helt enormt. Vilka hästar!
Publiken?
- Stort tack till alla som kom hit. Publiken en så stor del av det som gör Elitloppet så speciellt. Vi hade amerikanska gästar från Meadowlands och de var överväldigade.
Vi tittar ut på Solvalla och ser massvis med maskiner.
Vad är det som händer?
- De förbereder för Svenska maskinmässan som startar på torsdag. Det arbetet började redan 20.00 på söndagen. Nu blir det helt andra hästkrafter.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »