Redén plockar fram ännu ett ess inför Prix d'Amerique

| 2016-10-19 08:47

Solvallas Daniel Redén har inte bara Delicious U.S.att tänka på inför vintern i Paris.
På tisdag gör flerfaldige storloppsvinnaren Propulsion comeback i ett lopp i Eskilstuna med den uttalade målsättningen att hästen ska vara med i Prix d’Amerique.

USA-födde Propulsion behövde ingen startsträcka på sig för att etablera sig i eliten.
Under femåringssäsongen i år har hästen hunnit med att vinna tre miljonlopp: Finlandia-Ajo, Norrbottens Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial. Dessutom blev det en fjärdeplats i Elitloppet.
Efter andraplatsen i Åby Stora Pris i augusti plockades Propulsion bort från tävling för en träningsperiod.
På tisdag är det dags för start igen i V64-lopp på Sundbyholmstravet med 50 000 kronor till vinnaren.

”Flutit på fantastiskt bra”
Thomas Hedlund i team Daniel Redén rapporterar om fina träningsrundor.
- Vad jag har hört så har han varit jättefin hela hösten. Inga skavanker och inga muskelproblem som han hade i somras. Det har flutit på fantastiskt bra. Jättebra för en häst att få träna på i ett sådant tillstånd.
- Daniel var väldigt positiv inför Hugo Åbergs då han menade att Propulsion kändes som en ny häst och kanske är han ännu bättre nu, säger Thomas Hedlund.
Stallet har filial på träningsanläggningen Grosbois i Paris där man hyser in sig hos tränaren Pierre Vercruysse. Tanken är att Propulsion snart ska flyttas ner till Frankrike för träning och medverkan i något av de förberedande B-loppen inför vinterns stora drabbning Prix d’Amerique.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »