Inför V86: "Kan förstå dem som funderar på att spika”

| 2017-03-28 10:50

Under fjolåret noterades ett världsrekord.
Rajesh Face är en av Europas mest lovande fyraåringar och blir en attraktion mot äldre hästar i ett trekilometerslopp i V86 på onsdagen tillsammans med Adrian Kolgjini.
- Han blir mer och mer stabil, jag kan förstå dem som funderar på att spika honom.

Dundertalangen Rajesh Face tillsammans med Adrian Kolgjini. Foto: Thomas Blomqvist Foto av THOMAS BLOMQVIST

Dundertalangen Rajesh Face tillsammans med Adrian Kolgjini. Foto: Thomas Blomqvist Foto av THOMAS BLOMQVIST

I början av juli i somras klev Rajesh Face runt ovalen i Halmstad på en tid som fortfarande gäller som världsrekord.
1.13,2 över 2140 meter är världsrekord för treåringar på tusenmetersbana över medeldistans. Hästen fick själv bestämma tempot den gången och lär få göra det även på onsdagen då Adrian Kolgjini hoppar upp bakom stjärnan.
Rajesh Face har varit helt överlägsen i årets två starter. Senast ledde ha runt om i ett lopp hemma på Jägersro över 3140 meter.
Samma distans gäller i V86-3 på Åbytravet.
- Han visade ju verkligen senast att distansen gynnar honom och hästen ska inte vara sämre till denna gången. Han känns jäkligt fin, säger Adrian Kolgjini.

Flaggar för en offensiv
Kolgjini jr har provat på en kortare sejour hos Jimmy Takter i USA under vintern och är hemma igen sedan ett par veckor.
- Det är mycket nu med hästarna som börjar rulla igång på våren och det är skönt att vara hemma. Men det var väldigt givande. Jag har fortfarande kontakt med Jimmy och vi surrar ibland, säger Adrian.
Han fick med sig en V75-seger i helgen, tillsammans med Bravo Navarone i söndagens giv i Halmstad. V86-starten med superlöftet Rajesh Face är givetvis viktig.
Det blev ett bakspår mot äldre hästar med mera rutin. Rajesh Face har talangen och kan slå även onsdagens gäng.
- Han är fortfarande inte jättesnabb men det kommer. Distansen är gynnande och han lever på sin styrka hästen. Han har ingen direkt speed och jag kommer att köra därefter, säger Adrian Kolgjini och flaggar för en offensiv styrning.

"Ett ämne för derbyt"
En världsrekordhållare som lägger mycket mark under sig när han trampar igång. Rajesh Face är helt klart en häftig travare att vila ögonen på.
- Ja, det är en skitfin häst. Ett ämne för derbyt i höst hoppas vi. Han visade sin kapacitet då han slog världsrekordet men hade sedan en dålig sväng efter sommaren. I år har han kommit igång som han ska och det är en helt annan häst nu.
Vad säger du till spelarna inför onsdagen?
- Han blir mer och mer stabil - mer och mer att lita på hästen. Så jag kan förstå dem som funderar på att spika honom. Vi ändrar inget i utrustningen, han går som vanligt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »