Västerboonthenews spöade elitloppshästar

| 2017-09-19 08:47

Västerboonthenews tog skalpen på ett par elitloppshästar i Halmstad.
Han vann smått överlägset från ledningen och tjänade 125 000 kronor.
- Han känns piggare och fräschare än någonsin, berömde segerkusken Johnny Takter.

Nioårige Västerboonthenews, som tränas av Lars Brindeborg, såg kanonfin ut när han ledde hela vägen i HallandsMästaren, som kördes inom V64 på måndagskvällen. Han öppnade snabbt och försvarade enkelt ledningen från innerspåret samtidigt som storfavoriten D.D.’s Hitman hamnade utvändigt om ledaren. Det var ett mycket lugnt tempo mitt i loppet och första varvet travades efter 1.14,9. Men sedan gick det undan värre och i en snabb avslutning stack Västerboonthenews ifrån till en mycket lätt seger. Vinnartiden skrevs till 1.11,7 över distansen 2140 meter med bilstart. Det här var hästens fjärde raka seger.
- Han har hållit en jättefin form och jag måste säga att han känns piggare och fräschare än någonsin. Det är en fin häst, en härlig individ att köra. Jag var ju lite rädd för D.D.’s Hitman för jag vet ju vilken bra häst det är och försökte rycka lite, men han var i så fin form att jag behövde inte bekymra mig, sa Johnny Takter.
Tvåa i mål blev en bra spurtande Spring Erom och Dan Widegrens häst har nu sprungit in en miljon kronor bara i år som tolvåring, hans sista säsong på banan.
Trea blev El Mago Pellini medan däremot D.D.’s Hitman stannade helt och var sist i mål och knappast frisk.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »