V75: "Han är en av de bästa hemma i Sverige"

| 2018-01-15 09:25

Västerboonthenews var fantastiskt fin när han joggade hem Gulddivisionen i överlägsen stil.
Den tioårige valacken såg helt okörd ut och det var mer eller mindre som ett träningsjobb.
- Han är ruggigt bra. En av de bästa som tävlar här hemma i Sverige nu, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Foto av LARS JAKOBSSON

Foto av LARS JAKOBSSON

V75-omgången på Jägersro såg favoritbetonad ut på förhand och så blev också fallet och därmed jackpot kommande lördag. Den största favoriten Västerboonthenews hade lekstuga i Gulddivisionen och tränaren Lars Brindeborg har sin stjärna i ett fantastiskt fint skick. Västerboonthenews formligen flög till ledningen och han öppnade så snabbt att det var knappt så att startbilen hann undan. Sedan var det spel mot ett mål och tränare Brindeborg har sin stjärna i fortsatt knallform.
- Han såg läcker ut, det gjorde han. Bara lattjade och tycker det är kul. Nu fick han defilera hem det men det ska ändå göras. Det är klass på den här gamle gubben. Han är en fantastiskt härlig kompis, sa Lars Brindeborg.
- Innan vi körde ut till loppet stod han och tryckte sig emot mig och kramade mig. Han har blivit bättre och bättre och jag vet inte om han kan bli så mycket bättre. Det kan man inte begära. Han har varit oförskämt fin efter förra loppet.

”Hästen är ruggigt bra”
Även segerkusken Örjan Kihlström var full av beundran över Västerboonthenews.
- Han kändes lika fin som han har gjort länge och verkar behålla sin toppform. Det blev ju väldigt enkelt, han fick ledningen och fick bestämma och hade en hel del krafter kvar. Han är ju absolut en av de bästa som tävlar här hemma i Sverige nu och det är inte så illa. Hästen är ruggigt bra och räcker i många sammanhang, sa Örjan Kihlström.

Oasis Bi mot Prix d’Amerique
Tvåa bakom Västerboonthenews blev Oasis Bi som gjorde comeback efter VM-loppet i USA i mitten av oktober. Han fick en perfekt resa i rygg på ledaren men kunde inte hänga med vinnaren till slut.
- Han var helt okej som tvåa och travade fint. Nu känns det väl som att det är rätt nära Paris, sa tränaren Stefan P Pettersson angående att Oasis Bi är aktuell för ännu en start i Prix d’Amerique.

”Olle är kung”
Olle Rols har genomgått en metamorfos i sin utveckling i vinter. När han nu tog en bejublad hemmaseger var det hästens fjärde raka triumf och därmed har Olle Rols sprungit in närmare en halv miljon kronor på de fyra senaste starterna. Tränar gör Mats Rånlund och Olle Rols tog nu sin tredje raka seger på V75 tillsammans med Peter Ingves. Han redde ut det lite knepiga andraspåret och öppnade snabbt till ledningen. Sedan var det ingen som kunde hota honom och när Platon Face galopperade som slagen i slutkurvan stack Olle Rols undan till en smått överlägsen seger på nya rekordet 1.14,1.
- Han har ett hjärta av guld men har kanske inte den bästa tekniken. Vi hade provat att lätta honom i dag och det kändes lite rulligt men det var starkt att hålla ihop det. Han har grym fysik och hade faktiskt lite krafter kvar. Han blev rullig men styrkan finns hur mycket som helst. Sedan visade han startsnabbhet också. Olle är kung, berömde en glad Peter Ingves.

Global Unlimited sänkte favoriten Erwin
Favoriten Erwin fick ge sig i V75-2 från ledningen mot en ruggigt bra Global Unlimited. Kim Moberg hittade ner i andra par utvändigt från sjättespåret bakom bilen och attackerade över sista bortre långsidan. Den Svante Båth-tränade hästen var sedan mycket stark då han tuggade ner allt den sista biten via tredjespår runt slutsvängen. Ledande Erwin fick ge vika mot övermakten kort före mål men höll till andraplatsen.
- Det kändes jättestruligt i början och jag hade ingen riktig koll på honom. Han sprang och vinglade och jag försökte bara få honom att springa framåt och inte jävlas så mycket. Jag kände att han kändes stark ändå så det var lika bra att styra på direkt. Han är otroligt fin den här hästen och vilken utveckling han har haft, sa Kim Moberg som fortsätter att fira stora framgångar i sulkyn.

Dorinda lätt från spets
Andrahandsfavoriten Dorinda, tränad av Daniel Redén, vann stoloppet V75-4 enkelt från ledningen tillsammans med Örjan Kihlström. Hon fick sällskap på utsidan vavet kvar av favoriten Julia Af Solnäs som Peter Untersteiner lämnade andra par utvändigt med. Men hon hade inget att ge och var slagen in på upploppet. Dorinda gick ifrån till en lätt seger.
- Hon är ju fin den här märren och öppnade bra och var stark och rejäl till slut. Det är en lovande märr, berömde Kihlström.

Kash Brodda spatserade ifrån
Favoriten Nancy America i V75-5 konstrade i starten och galopperade direkt för Flemming Jensen. Då susade Darling Hornline till täten men galopperade även hon i den första kurvan. Då låg vägen öppen för andrahandsfavoriten Kash Brodda och Peter Untersteiner tog ett tidigt initiativ när han såg att de värsta motbuden kommit bort. Han forcerade Kash Brodda till ledningen efter drygt sex meter och då var mycket vunnet. Det sexåriga stoet spatserade ifrån till en mycket lätt seger på spänstiga ben med tussarna kvar i öronen och det norska huvudlaget oryckt. Kash Brodda närmar sig nu en miljon kronor i insprungna pengar.
- Hon håller sin fina stil och jag sa efter förra starten att det loppet får man bara glömma. De två bästa på papperet galopperade och jag fick köra fram och överta. Det blev billigt för henne. Hon har väldigt bra grundkapacitet och är så lugn och cool också, sa Peter Untersteiner.

Häftig uppvisning av Augustus F. – på 1.10,9
En häftig uppvisning i V75-6 bjöd Augustus F. på som ledde från start till mål för Stefan Söderkvist. Men han fick verkligen bekänna färg och efter en snabb start fick han inte ligga ifred utan fick uppvaktning av utvändige Clemenza Am och Lutfi Kolgjini. Men Augustus F., som tränas av Helena Burman, stack trots det stenhårda tempot bara ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden helt strålande 1.10,9 över distansen 1640 meter med bilstart. Imponerande minst sagt. En riktigt vass avslutning levererades av Jairo som från sista plats spurtade in som tvåa medan Clemenza Am höll till tredjeplatsen.
- Jag är imponerad av honom. Han kändes jättefin och gjorde ett jättebra lopp. Jag begärde lite av honom när bilen släppte fältet och fick ett ordentligt gensvar. Det är mycket kraft och styrka när man sitter bakom, sa Stefan Söderkvist.

Qahar Q.C. krossade allt
Qahar Q.C. är stark som en björn och han övertygade när han krossade konkurrenterna i V75-avslutningen och tog därmed sin femte raka seger. Ulf Ohlsson lotsade fram honom i andra par utvändigt från bakspår och gav sig iväg i tredjespår ut på den sista bortre långsidan. Den Catarina Lundström-tränade hästen knäckte alla till slut och vann enkelt.
- Han är ju fantastiskt bra och bara tågar på. Han är stark som få och det är kul att köra sådana hästar. Det var nära galopp någon gång, framförallt 1500 meter kvar, sedan tog det lite tid att få upp farten, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 betalade 3 330 kronor och sex rätt gav 63 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 avgörs på Romme. Då kan en ensam vinnare ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »