Spanjor på kallblod behållningen i Kusk-EM

| 2014-08-19 09:16

En spanjor på ett svenskt kallblod.
Det skulle visa sig vara en utmärkt kombination när den första dagen av två i Kusk-EM genomfördes på Solänget. 
Guillermo Andreu Adrover var överlägsen med Prins Elden och ligger på en delad tredjeplats i tävlingen på samma poäng som Björn Goop.

Spanske Guillermo Andreu Adrover tillsammans med Prins Elden.   Foto av Girlpower

Spanske Guillermo Andreu Adrover tillsammans med Prins Elden.   Foto av Girlpower

Elva av Europas segerrikaste kuskar under fjolåret befann sig i Örnsköldsvik på måndagskvällen för Kusk-EM. Europamästerskapet har arrangerats sedan 1968 och i år är det återigen Sveriges tur att arrangera kuskmatchen. Kuskarna tävlade på Solänget på måndagen och under tisdagskvällen koras vinnaren med fyra lopp på Umåker. Inför finaldagen i Umeå leder danske Knud Mönster på 42 poäng, med Björn Goop och spanjoren Guillermo Andreu Adrover skuggande bakom på 32 poäng. Två kallblodslopp ingår i tävlingen och i loppet i Örnsköldsvik skulle alltså 40-årige Guillermo Andreu Adrover visa sig ha god hand med sin tilldelade häst Prins Elden. Spanjoren med 880 segrar totalt i karriären har de två travbanorna på Mallorca som hemmabanor.



- Det var första gången för mig bakom ett kallblod och jag tycker faktiskt att han var mycket enkel att köra, sa spanjoren efter överraskningssegern. Prins Elden var endast streckad på fyra procent på V64 och knep årets första seger i elfte starten. Spanjoren drog hårt i ledningen med Prins Elden som gick undan säkert och var smått överlägsen. Segertiden 1.26,5 var ett nytt rekord för den nioårige valacken tränad av amatören Birger Ledström från Umåker.



- Jag tror att jag kunnat köra snabbare också, om det hade varit nödvändigt! tillade Guillermo Andreu Adrover.



Beröm till Toker



Björn Goop var jämn utan toppar och belade tre tredjeplatser i EM-loppen. Danske Knud Mönster hade en seger och en andraplats som bästa resultat på de fyra loppen och leder tävlingen. Segern kom med åttaårige Mellby Toker från Bergsåker, favorit i den första avdelningen på V64-spelet. Segerreceptet var det gamla beprövade: ledning från start till mål.



- Jag måste säga att jag fick en riktigt fin häst att köra. Han var startsnabb och bara gick undan när han fick hästar på utsidan, sa Mönster. Holländaren Hugo Langeweg J: r och finske Mika Forss vann de återstående loppen i Kusk-EM med Doc Neo respektive Demo. Båda hästarna tränas av amatören Jarmo Kallunki från Dannero som blev hundraprocentig den här kvällen.
11,6 system hittade alla vinnarna på V64 där värdet enbart för sex rätt rakade upp i 134 523 kronor. Ett andelssystem hos K.S Spel i Norrköping blev framgångsrikt med 319 000 kronor i total vinst. Ett system inlämnat på atg.se någonstans i Västra Götaland dog in 336 307 kronor.



Mikael Wikner

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »